Fotograf: Montage

Alvik redo att ta en plats i SBL

Alvik Baskets herrlag kommer kvala för att försöka ta en plats i SBL herr säsongen 2019/20. Senast Alvik spelade i högsta serien på herrsidan var 1995, då föreningen gav sin ligaplats till samarbetsföreningen 08 Stockholm.

Efter att i ett par år försökt nå kvalplats, placerade sig Alviks herrlag i år på en andraplats i Superettan, vilket innebär kval till SBL. Kvalet spelas i bäst av två matcher mot Köping Stars som placerade sig på en 9:e-plats i SBL. Den första matchen spelas lördagen 6 april, 19:04 i Åkeshovshallen. Returen spelas 13 april i Köping.

Det är första kvalet som spelas till högsta serien i svensk basket på nästan 30 år. Sedan säsongen 91/92 har ligan varit stängd och man har inte kunnat kvala upp, utan har fått ansöka om att vara med. För tre säsonger sedan öppnades ligan upp för att lagen i divisionen under (Superettan) återigen skulle få möjlighet att kvala sig till en plats i SBL, men det är inte förrän i år som det kommer tävlas om platserna i ett kval.
– Vi har varit i slutspels-mode sedan jul. Det är kul och framförallt kan vi ställa väldigt höga krav på varandra, då alla är väldigt fokuserade på ett mål, men samtidigt tär det att under så lång tid träna och spela under press. Köping är ett riktigt starkt, och framförallt stort lag, och det kommer krävas precis allt av oss för att kunna vinna kvalet. Det här laget har dock visat flera gånger att det finns mycket mer att ta av än vi tror, säger Alviks tränare Kevin Gaines.

David McCann, klubbdirektör i Alvik:
– Det är en ynnest att vara i den här situationen och Alvik hör hemma i basketligan. Delmålet att nå kval har laget uppfyllt, nu är det nytt mål framför ögonen och det har ett mycket större pris. Precis som Köping kommer bli en stor utmaning för laget på planen, kommer det dock bli en stor utmaning för föreningen att spela i SBL om vi når dit, både ekonomiskt och organisatoriskt. Om dock laget gör det dom ska, så får vi som jobbar i föreningen göra det som krävs vid sidan av planen och skapa förutsättningar för att spela i ligan.

HÄR ÄR DE DATUM OCH TIDER SOM GÄLLER:

📆 Lördag 6 april, kl 19.04: Alvik Basket – Köping Stars
📆 Lördag 13 april, kl 16.04: Köping Stars – Alvik Basket

Båda matcherna sänds live på SBLPlay.se. De kommer dock inte ingå i säsongskorten, utan kan endast köpas styckvis.

Dela inlägget