Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 4: Wetterbygden Stars-Borås Basket

Wetterbygden Stars skrällde rejält i söndags och skakade liv i kvartsfinalserien mot Borås Basket. Ikväll väntar kvartsfinal fyra. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Wetterbygden Stars – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 4:5
📆 Tisdag 2 april, kl 18.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Huskvarna
💻 Livestatistik

Wetterbygden Stars seger i Boråshallen under söndagskvällen har knappast gått Basketsverige obemärkt förbi. Nu väntar en fjärde kvartsfinal mellan Wetterbygden Stars och Borås Basket och om det var Wetterbygden som var upptryckta mot repen inför den tredje matchen, så vill vi nog påstå att Borås Basket har en hel del press på sina axlar att avsluta detta när man under tisdagskvällen hälsas välkommen till Huskvarna Sporthall med förmodade varma servetter från ett hemmalag som fått vittring.

Efter att ha förlorat första kvartsfinalen med 34 poäng, den andra på hemmaplan med 16 poäng, så var det nog inte många som trodde på att Wetterbygden Stars skulle knipa den tredje matchen i Boråshallen. Men med ett disciplinerat anfallsspel (endast sju turnovers) och ett stundtals högklassigt försvarsspel lyckades man tvinga fram en fjärde match i denna kvartsfinalserie.

Dagen efter tvistar dom lärda om varför det gick som det gick och så gör vi. Vår teori har, efter snart 24 timmar, stärkts mot den känsla vi hade igår kväll efter slutsignal. Medan man bland media och supportar i Sjuhäradstrakten pratar i termerna om att “försvaret måste bli bättre” så tycker naturligtvis vi i Sveriges vackraste bygd att det var Wetterbygdens offensiv som gjorde Borås defensiv sämre (inte nödvändigtvis dålig) än vad som varit fallet i de två tidigare matcherna. En viktig detalj i sammanhanget, och som hör hit i denna diskussion, är det faktum att tack vare Stars utdelning offensivt (94 poäng), så tvingades Borås Basket allt som oftast ta in bollen bakom egen baseline och det vet alla som spelat basket vad det gör för “offensiv transition” eller som det heter på svenska: “snabba uppspel”. Det som normalt är Borås Basket adelsmärke såg vi inte mycket av under söndagsfighten och här har vi naturligtvis en av nycklarna inför rond 4: kan Wetterbygden Stars fortsätta poängproduktionen framåt med allt vad det medför sig eller kan Borås Basket hitta tillbaka till sitt aggressiva försvarsspel som i sin tur innebär bra saker framåt för SM-favoriten?

Spännande också att se coachduellen i kvartsfinal 3.

Många byten (mer än vad som normalt kanske är brukligt) skedde på en direkt konsekvens av vad motståndarcoachen valde att göra i bytesväg. Med CJ Dunston tillbaka i laguppställningen så kan nu Boris Balibrea alternera mellan en både “liten” uppställning (tre guards) alternativt en “stor” uppställning (en center + två powerforwards), minst lika spännande blir att se vart coachduellen tar vägen.

En annan spännande iakttagelse är att, i samma takt som Wetterbygden Stars fått tillbaka skadade spelare i rotationen (Joaquin Portugues till match 2 och CJ Dunston nu senast) så har det inneburit att man kommit både närmre och nu igår, förbi. Det ska naturligtvis bli oerhört spännande att se också vad segern igår inneburit för självförtroendet för ett lag, som nu även fått igång Mantas Griskenas som spelar sin kanske bästa basket för säsongen. Med alla tillbaka i full form blir man av naturliga skäl inte heller lika sårbara om någon skulle ha en sämre dag, inget unikt för Wetterbygden Stars, utan något som naturligtvis gäller alla lag, alla lagidrotter.

Text: Wetterbygden Stars

***
Efter att Wetterbygden Stars hade slagit Borås Basket i kvartsfinal 3 så är det klappat och klart för kvartsfinal 4 i Huskvarna sporthall på tisdagskvällen. Inför den matchen finns nu ett rykande färskt podcast-avsnitt att ta del av. Notera även att Borås Basket arrangerar en subventionerad supporterresa till kvartsfinal 4.

Text: Borås Basket

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Måndag 25 mars, kl 19.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars 98–64
Fredag 29 mars, kl 19.04: Wetterbygden Stars – Borås Basket 64–80
Söndag 31 mars, kl 17.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars 93–94
Tisdag 2 april, kl 18.04: Wetterbygden Stars – Borås Basket (Huskvarna Sporthall)
Ev. 5:5 Fredag 5 april, kl 19.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Borås har saknat Simon Gunnarsson i de tre första kvartsfinalerna.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget