Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 4: Jämtland Basket-BC Luleå

Ska Jämtland Basket hålla sig kvar i kvartsfinalen mot BC Luleå? Ja, då krävs det seger hemma i en knökfull Östersunds sporthall. Här är senaste nytt inför tisdagens match!

🔥 Jämtland Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 4:5
📆 Tisdag 2 april, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Kvartsfinal tre blev allt vad BC Luleå kunde önska sig. Efter en jämn start drog Luleålaget ifrån och kunde till slut vinna med förkrossande 30 poäng. Det innebär att BC Luleå nu leder med 2-1 i kvartsfinalserien mot Jämtland Basket.
– Det är så det är i slutspelet. Ett lag kan vinna med 20 ena matchen och förlora med 20 i nästa. Jag tycker att publiken var fantastisk. Det går rykten om att publiken är lite bortskämd i Luleå och dyker upp först i semifinalerna. Men igår (läs söndag) tycker jag att Luleåfolket kom ut och hjälpte oss, säger Luleå-guarden Thomas Massamba.

Vad funkade bra spelmässigt?
– Vi rör bollen och spelar försvar. Vi spelar det försvar vi behöver spela och tar bort deras styrkor. Vi spelar basket och det var inte stillastående. Det var många som fick ta skott och då är vi svårslagna.

Under tisdagen väntar kvartsfinal fyra i Östersunds Sporthall. Det innebär att BC Luleå har matchboll – och för att lyckas vinna tror Thomas Massamba att starten kan bli direkt avgörande.
– Starten blir jätteviktig för oss. Deras publik är också väldigt bra och de vet om att det är ’do or die’ för dem nu. De kommer att komma ut aggressivt, tror jag. Vi måste hålla emot och spela vår basket, säger Massamba.

Vad drog vi för lärdomar av segern senast?
– Laget före allt. Man måste kunna offra sig. En stor eloge till vår kapten Tim Kearney som haft en fantastisk serie hittills. Vi hoppas att han fortsätter att spela så här.

Tisdagens match börjar klockan 20:04 i Östersunds Sporthall och sänds som vanligt på SBLplay.se.

Vid seger kommer BC Luleå att bli klart för semifinal mot Södertälje Kings. Vid förlust väntar en femte och avgörande kvartsfinalmatch på hemmaplan under fredagen 5 mars.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Måndag 25 mars, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket 97–92
Torsdag 28 mars, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå 89–80
Söndag 31 mars, kl 19.34: BC Luleå – Jämtland Basket 110–80
Tisdag 2 april, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå (Östersunds Sporthall)
Ev. 5:5 Fredag 5 april, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland har inga skador eller sjukdomar i truppen.

I Luleås saknas fortfarande långtidsskadade Earvin Morris. I övrigt ställer man upp med ordinarie trupp.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget