Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 14

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Guim Exposito, Wetterbygden Stars (3)
Grym match av Wetterbygdens 25-årige spanjor när laget höll liv i kvartsfinalserien mot Borås. Exposito satte inte bara 24 poäng och hade tolv assists i söndagens match, utan blev också stor matchhjälte när han la i de avgörande poängen i den absolut sista sekunden.

 
G: Corban Collins, BC Luleå (5)
Det var nära en “trippel-dubbel” för Collins när hans Luleå vann den första kvartsfinalen mot Jämtland, men det stannade vid 27 poäng, nio assists och åtta returer för den 25-årige amerikanen. I de nästkommande kvartsfinalerna har Collins skjutit i 16 respektive 17 poäng.

 
F: Tim Kearney, BC Luleå (1)
Luleås lagkapten stod för en formidabel insats när Luleå slog Jämtland under söndagen. 32-årige Kearney inte bara sköt i säsongsbästa 24 poäng, utan bokfördes dessutom för åtta returer och fem stulna bollar. En given plats i veckans lag!

 
F: William Gutenius, Borås Basket (3)
26-årige Gutenius har klivit fram och gjort flera riktigt bra insatser i kvartsfinalen mot Wetterbygden. I söndagens knappa Borås-förlust blev det bland annat 24 poäng, på drygt 20 minuter speltid, och i match ett satte 26-åringen 18 poäng med endast ett missat skott på kontot.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (7)
Kvar sedan förra veckan. Veteranen har blandat och gett under grundserien, men i de två första kvartsfinalerna har 39-årige Kjellbom varit grym. Inledde veckan med 21 poäng och tolv returer, följde sedan upp det med 20+11 när Norrköping vann med minsta möjliga marginal (84-83) i fredags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (7)
2. G/F: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
3. F: Michael Moore, Borås Basket (6)
4. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (6)
5. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
6. G: Corban Collins, BC Luleå (5)
7. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
8. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
9. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (4)
10. C: RT Guinn, Jämtland Basket (4)
11. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
12. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
13. G: Guim Exposito, Wetterbygden Stars (3)
14. F: William Gutenius, Borås Basket (3)
15. F/C: Andrew Smith, Jämtland Basket (3)

Dela inlägget