Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 3: Borås Basket-Wetterbygden Stars

Kvartsfinalerna i SBL rullar vidare under söndagen med två matcher. Borås Basket kan vid seger hemma mot Wetterbygden Stars bli första lag klart för semifinal. Här är senaste nytt!

🔥 Borås Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 3:5
📆 Söndag 31 mars, kl 17.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Snaran börjar onekligen dras åt för Wetterbygden Stars. På söndagen är det dags för kvartsfinal 3 mot Borås Basket på bortaplan och nu handlar allt om att vinna eller försvinna. För att lyckas med detta så behöver man fortsätta bygga på prestationen från den senaste matchen i fredags som i många avseenden var klart bättre än den i Boråshallen för en dryg vecka sedan.

Medan man var mer eller mindre utspelade under kvartsfinal 1 så visade Wetterbygden Stars under den andra kvartsfinalen, inte minst för sig själva, att man har verktygen att störa en av de stora SM-favoriterna. I den senaste matchen på hemmaplan var man egentligen “bara” någon trepoängsstatistik bort från att kanske till och med kunna knipa en seger. Försvarsspelet, med tillhörande returtagning, var långa stunder på en nivå som anstår ett kvartsfinallag och därmed gav man sig också per automatik själva chansen att tävla med detta Borås Basket.

Borås Basket tycker å andra sidan säkert att man själva har mer att “kräma ur” gruppen. Bland annat var trepoängskyttet inte riktigt “där” i fredags (i alla fall inte under första halvan av matchen och då mycket tack vare nämnda försvarsspel från Wetterbygden) och det är ju något av lagets signum: när det fungerar så ska det mycket till för motståndarna att vinna, inte minst i Boråshallen. Låt oss hoppas att Wetterbygden Stars kan fortsätta på det försvarsspel man visade upp under första hälften av kvartsfinal 2 samtidigt som man själva klara av att höja sig från “linjen-som-mer-ger-poäng-än-två”.

Annars är detta en match vars tema för Wetterbygden Stars del skulle kunna handla om: “släpp fångarna oss det är vår”. Nu finns det ingenting att förlora längre utan nu är det bara att släppa handbromsen och gå ut och lira. Oftast är denna typ av lag väldigt oförutsägbara och därmed också ännu farligare, låt oss hoppas att så är fallet även med Wetterbygden Stars under söndagseftermiddagen.

Text: Wetterbygden Stars

***
Borås Basket skaffade sig i fredags ledningen med 2-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Wetterbygden Stars. Redan i eftermiddag (söndag) spelas kvartsfinal 3 i Boråshallen. En av dem som är redo för matchen är Borås-guarden Nimrod Hilliard IV. Här är en videointervju med MVP-kandidaten inför tredje fajten.

Borås Baskets amerikanske stjärna Nimrod Hilliard IV är het. Dels är han en av de främsta kandidaterna till att vinna årets MVP-pris, dels är han högaktuell med sitt lag, i ledning 2-0, inför kvartsfinal 3 på hemmaplan i Boråshallen. Så här kommenterade Hilliard själv det som hände i match 2, det positiva med att ha fans med sig på bortaplan, med vilken attityd han och laget går in i match 3, samt vilka detaljer man valt att fokusera på.

Text: Borås Basket

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Måndag 25 mars, kl 19.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars 98–64
Fredag 29 mars, kl 19.04: Wetterbygden Stars – Borås Basket 64–80
Söndag 31 mars, kl 17.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars (Boråshallen)
Ev. 4:5 Tisdag 2 april, kl 18.04: Wetterbygden Stars – Borås Basket (Huskvarna Sporthall)
Ev. 5:5 Fredag 5 april, kl 19.04: Borås Basket – Wetterbygden Stars (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås har saknat skadade Simon Gunnarsson i de två senaste matcherna. Han missar även dagens match.

I Wetterbygden kommer CJ Dunston allt närmare spel och här kommer det tas ett sent beslut om han är så pass nära att han till och med kan vara med och spela.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget