Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 2: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins

Under fredagskvällen spelas den andra kvartsfinalen mellan Nässjö Basket-Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 2:5
📆 Fredag 29 mars, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Efter att Nässjö förlorat första kvartsfinalmatchen i tisdags i Stadium arena är det nu dags för match två i Nässjö Sporthall. Vi kan förvänta oss en tuff och tät match som alltid när Norrköping står för motståndet. Vi hoppas den trogna Nässjöpubliken hittar till hallen så att den fylls ytterligare en gång denna säsong. Nässjö kommer att behöva stöd från den sjätte spelaren.

Spelmässigt krävs det ett mycket bra försvar och vi tycker att Nässjö är på väg att hitta rätt. Anfallsmässigt kommer det att krävas ett betydligt bättre skytte utifrån för att ha en chans att vinna och fixa ytterligare en slutspelsmatch på hemmaplan.

Text: Nässjö Basket

***
Första kvartsfinalen mot Nässjö Basket är avklarad och efter Norrköping Dolphins seger i tisdags har man skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Norrköping fick inte ut sin fulla potential under de första 20 minuterna, mycket beroende på det aggressiva spel som Nässjö bjöd på, men efter diverse justeringar från tränare Adnan Chuk under halvtidsvilan kunde man, tack vare en bra start av andra halvlek, sakta men säkert dra ifrån till en vinst med 16 poäng. Stor del av Nässjös spel gick genom sympatiske centern Dartaye Ruffin som var dominant med sina 20 poäng och 12 returer, medan hemmalaget hade hyfsad kontroll på de andra framträdande spelarna. Norrköping väntar fortfarande på besked om Shakir Smith, som saknades i första kvartsfinalen.
– Vi är mycket nöjda över att vi fått en bra start på denna kvartsfinalserie. Nu byter vi Stadium Arena mot Nässjö Sporthall och det kommer bli en helt annan match. Nässjö är ett riktigt tufft lag där nere och det kommer bli tryck från läktaren. Vi har efter första kvartsfinalen analyserat vad vi kan göra bättre och det kommer krävas ett bättre spel om vi ska rp på Nässjö i Småland, säger Adnan Chuk, tränare för Norrköping Dolphins.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Tisdag 26 mars, kl 19.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 72–56
Fredag 29 mars, kl 19.04: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (Nässjö Sporthall)
Måndag 1 april, kl 19.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (Stadium Arena)
Ev. 4:5 Onsdag 3 april, kl 19.04: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (Nässjö Sporthall)
Ev. 5:5 Lördag 6 april, kl 17.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (Stadium Arena)

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Norrköping kom till spel utan amerikanen Shakir Smith i den första kvartsfinalen.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget