Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 1: Norrköping Dolphins-Nässjö Basket

Kvartsfinalspelet i SBL rullar vidare under tisdagskvällen. I Stadium Arena tar fjolårsmästarna Norrköping Dolphins emot Nässjö Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 1:5
📆 Tisdag 26 mars, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Grundserien för säsongen 2018/2019 är över och nu inleds det direkt avgörande, nämligen slutspelet där trean Norrköping Dolphins tar emot sexan Nässjö Basket i kvartsfinal.

Första matchen spelas ikväll tisdag i Stadium Arena där Norrköping Dolphins, i grundserien, vunnit två bekväma segrar samt ännu en i Nässjö Sporthall medan den första matchen, två dagar efter vinsten mot Movistar Estudiantes nere i Madrid, vanns av Nässjö Basket. Nässjö har under säsongen gjort en hel del bra matcher mot alla topplagen och varit mycket nära poängmässigt men luckan upp till tabellfemman Jämtland Basket och de fyra bästa lagen blev ändå för stor.

Nässjös tre amerikaner, Marquis Jackson, Franklin Williams och Dartaye Ruffin har dragit ett tungt lass tillsammans med spanjoren Tomas Fernandez, argentinaren Facundo Zarate och Norrköping-fostrade Felix Terins, men tränaren Jordi Juste har även flera andra spelare med stor potential. Norrköping kommer från en bra avslutning av grundserien efter att man fått tillbaka ett par spelare efter alla skadorna och man tar med tillförsikt sig an Nässjö i det här kvartsfinalspelet.
– Äntligen är vi framme vid starten av slutspelet och våra motståndare heter Nässjö Basket, som har haft en riktigt bra säsong. Laget är välcoachat och består av sex importer och några vassa inhemska spelare. Så här års känner vi varandra väl eftersom vi har mötts fyra gånger under säsongen. Fokuset hos oss ligger på att fortsätta utmana oss själva på att bli bättre på vårt sätta att spela basket. Vi har full respekt för Nässjö som lag och vi är säkra på att detta kommer att bli en tuff och välspelad kvartsfinalserie, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
1:5 Tisdag 26 mars, kl 19.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (Stadium Arena)
2:5 Fredag 29 mars, kl 19.04: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (Nässjö Sporthall)
3:5 Måndag 1 april, kl 19.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (Stadium Arena)
Ev. 4:5 Onsdag 3 april, kl 19.04: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (Nässjö Sporthall)
Ev. 5:5 Lördag 6 april, kl 17.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (Stadium Arena)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag. Notera att Tyler Flack åkt hem och Tim Schüberg fortsatt är indisponibel.

Nässjö har fortsatt lite problem med skador. Facundo Zarzate saknades senast och är ett frågetecken ikväll.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget