Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 1: BC Luleå-Jämtland Basket

Kvartsfinalserien mellan BC Luleå-Jämtland Basket har alla förutsättningar att bli magisk. Ikväll spelas den första ronden. Här är senaste nytt!

🔥 BC Luleå – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 1:5
📆 Måndag 25 mars, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Kvartsfinal ett mot Jämtland Basket börjar i kväll klockan 19:04 i Luleå Energi Arena. För BC Luleås Thomas Massamba, 33, är det ingen ny företeelse. Han har sett fram emot det här under hela grundserien.
– Det är skönt med slutspel. Jag är gammal räv och det är nu det roliga börjar (skratt), säger Thomas Massamba.

Motståndaren i kvartsfinalserien är Östersundslaget Jämtland Basket. Ett lag som bygger mycket av sitt spel kring en fartfylld och fri offensiv. BC Luleå har som bekant 20 raka segrar mot Jämtland – men i slutspelet betyder det ingenting.
– Absolut ingenting. Det är 0-0 nu och Jämtland är ett väldigt bra lag offensivt. De har Luleåsonen Adam Rönnqvist som kommer att bli tuff att möta, (Teyvon) Myers och R.T. (Guinn). De har ett offensivt väldigt bra lag och spelar i högt tempo, säger Massamba och fortsätter:
– Försvaret. Man måste spela försvar, matcha upp deras fart och stoppa deras “fast breaks”. Jämtland är ett lag som lever på snabba uppspel.

Under grundserien har Thomas Massamba snittat 29 minuter, elva poäng, sex assist och fyra returer per match. Han har även skjutit personbästa 41,4 procent från trepoängslinjen. Men i slutspelet kommer vi att få se en uppgraderad version av Massamba. Framför allt kommer han att anpassa sig och göra det laget behöver mest.
– Jag gör det laget behöver. Jag har fem matcher på mig mot Jämtland och kommer att försöka plocka upp vad som behövs under den här serien.

Hur är känslan i gruppen inför kvartsfinalserien?
– Jag måste vara ärlig och säga att vi inte är så rutinerade. Framför allt våra importer och för några av dem blir det deras första slutspelsmatch. Nervositeten kommer att vara hög. Men vi har tränat, vet vad vi ska göra och måste följa vår gameplan till 100 procent för att komma ut med seger.

Alla som kommer till Luleå Energi Arena i kväll kommer att få en gratis slutspels-t-shirt som ligger utplacerad på samtliga stolar, även BC Luleås slutspelsbilaga finns på stolsryggarna i hallen.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
1:5 Måndag 25 mars, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)
2:5 Torsdag 28 mars, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå (Östersunds Sporthall)
3:5 Söndag 31 mars, kl 19.34: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)
Ev. 4:5 Tisdag 2 april, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå (Östersunds Sporthall)
Ev. 5:5 Fredag 5 april, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)

LÄGET I LAGEN:❓
Denzel Andersson i Luleå har varit sjuk under helgen men verkar nu vara redo för spel. Earvin Morris saknas fortfarande på grund av sin långvariga handskada.

Jämtland väntas ställa upp med bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget