Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Umeå BSKT

Under tisdagskvällen är tanken att Wetterbygden Stars ska ta grundserien i mål på bästa tänkbara sätt. På andra sidan planhalvan står då Umeå BSKT som vid seger med mer än 28 poäng kan gå om Wetterbygden och knipa sjundeplatsen i sluttabellen.

🔥 Wetterbygden Stars – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 19 mars, kl 19.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Huskvarna
💻 Livestatistik

Osvuret är naturligtvis bäst men visst vore det osannolikt att något sådant skulle ske, desto mer spännande då att se vilket av lagen som får med sig en positiv känsla in i slutspelet som en seger skulle innebära – räkna därför med två lag i Huskvarna Sporthall som verkligen kommer att “gå för det”.

Tack vare den stora segermarginalen senast lagen möttes i Huskvarna Sporthall (102-79) så har Wetterbygden tagit ett järngrepp om sjundeplatsen som just nu skulle innebära en kvartsfinalserie mot Borås Basket. Detta förutsätter dock att Wetterbygden gör jobbet på tisdagskvällen samtidigt som Borås Basket lyckas besegra Nässjö Basket hemma i Boråshallen samma kväll. Vår inte alltför kvalificerade gissning är också att Borås Basket föredrar 10 mil i buss kontra den flygresa det skulle innebära att få Umeå på “kvartsfinallotten” vilket alltså borde tala för ett högmotiverat Borås Basket mot Nässjö Basket. Om inte så väntar med största sannolikhet Norrköping Dolphins (förutsatt att Dolphins i sin tur besegrar BC Luleå i deras sista match) i kvartsfinal för Wetterbygden Stars och att be lagets spelare och ledare att välja mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins, det vore som att be dom välja mellan pest eller kolera – bägge lagen är kompletta basketlag och måste gälla som favoriter i en matchserie över fem matcher.

Först står dock alltså Umeå på tur och det är ett lag som i mångt och mycket påminner om Wetterbygden Stars i form av resultat, inte bara för att man “poängmässigt” är nästintill jämnbördiga i tabellen, utan kanske mer för hur man lyckats blanda och ge gällande de sportsliga resultaten. Bland annat har bägge lagen lyckats besegra BC Luleå två gånger var medan man till mångas förtret i respektive läger också lyckats förlora mot den överlägsna tabelljumbon Uppsala Basket här på slutet.

Det finns nog heller inga lag i SBL som haft så stor personalomsättning som Wetterbygden Stars och Umeå Bskt haft denna säsong och kanske ligger också svaren kring lagens “ojämnhet” här. Skulle respektive lag fått jobba ostört med en intakt laguppställning över tid är vi övertygade om att respektive läger besitter kvaliteter (om man ser till nuvarande laguppställningar) som skulle ha kunnat innebära högre tabellpositioner. En tabell sett över 36 grundserieomgångar ljuger dock naturligtvis inte och bägge lagen har nu att förhålla oss till sanningen och på bästa möjliga sätt försöka koncentrera sig på det som komma skall – snarare än det som varit.

Text: Wetterbygden Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden saknade pointguarden Joaquin Portugues i senaste matchen mot Norrköping Dolphins och det är i skrivande stund oklart om han är tillgänglig i kväll.

Umeå får eventuellt tillbaka lagkaptenen Egal Saleman som inte spelat match sedan i mitten av december.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget