Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-BC Luleå

Grundseriens sista omgång bjuder på en härlig finalrepris från i fjol: Norrköping Dolphins-BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Norrköping Dolphins – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 19 mars, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

MATCHEN SÄNDS GRATIS PÅ SBLPLAY.SE – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN!

Nu på måndag börjar slutspelet för BC Luleå. Och det genom kvartsfinal ett på hemmaplan mot Jämtland Basket. Men innan dess ska grundseriens sista match, mot Norrköping Dolphins, spelas på bortaplan.
– Det är den absolut bästa utmaningen vi får inför det stundande slutspelet. Vi får en superhärlig utmaning och förhoppningsvis kommer vi ut som ett lite bättre basketlag efter att ha mött en riktigt vass motståndare, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Den gångna fredagen förlorade BC Luleå med knappa 60-61 mot seriesegraren Södertälje Kings. Då visade Luleå-laget upp ett aggressivt och disciplinerat försvarsspel som tränare Peter Öqvist gärna vill se mer av.
– Vi har sett båda sidorna av vårt försvar. Försvaret som är ett steg sent och inte riktigt så aggressivt som vi vill. Sen har vi sett försvaret när vi är riktigt, riktigt fysiska och noggranna. Vi vill stanna på rätt sida om det där och göra ett riktigt bra jobb defensivt precis som mot Södertälje senast, säger Öqvist.

Under tisdagens match mot Norrköping Dolphins kommer en hel del fokus även att ligga på att hitta nya vägar för att göra poäng. I och med Earvin Morris handskada finns det en stor lucka att fylla – inte minst i anfallsspelet.
– Offensivt behöver vi hitta fler poäng helt enkelt. 82 borta mot Borås är okej men 60 här hemma senast är för lite. Vi kommer att behöva hitta fler poäng och har jobbat med hur vi ska göra det. Vi kommer att fortsätta jobba i morgon (tisdag) med att hitta lägen för att plussa på det kontot, säger han.

Corban Collins har inte riktigt gått att känna igen på sistone. Hur viktigt är det att få igång honom?
– Det är en sanning med modifikation. Motståndet har valt att spela honom bakom pick och rullen, dubbla honom och i vissa fall trippla honom. Vi är så komplett som lag att vi har skyttar som ska och kommer att straffa det där. Vi kommer att få fler trepoängare från fler händer när vi får rulle på det.

MATCHEN SÄNDS GRATIS PÅ SBLPLAY.SE – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SÄNDNINGEN!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar långtidsskadade Tim Schüberg och Tyler Flack.

I Luleå-lägret så är Earvin Morris fortsatt långtidsskadad. Centern Brice Massamba är däremot tillbaka i träning och kan i bästa fall göra några ströminuter mot Norrköping.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget