Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Uppsala Basket

Uppsala Basket beger sig norrut för att under tisdagskvällen ta sig an tabellfemman Jämtland Basket i Östersunds Sporthall. En match som för bortalagets del blir säsongens sista.

🔥 Jämtland Basket – Uppsala Basket 🔥
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 19 mars, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

🚨 VIKTIGT! 🚨
På grund av sjukdom så blir det tyvärr ingen sändning på SBL Play från kvällens match mellan Jämtland Basket – Uppsala Basket.

Dock så kommer matchen att sändas i sin helhet på Jämtland Baskets Facebook-sida – klicka här för att komma till sändningen!

Tabellfemman Jämtland har säsong för säsong klättrat uppåt och sågs inför säsongen som en potentiell guldkandidat. Det gör man även nu. Laget kommer till säsongens sista grundspelsmatch med två raka segrar i bagaget och en stark säsong bakom sig. Tränare Torbjörn Gehrke har inte bara spets, utan även bredd till sitt förfogande. Nämner man namn som Adam Rönnqvist, R.T Guinn, Nicholas Paulos, Andrew Smith, Teyvonn Myers, de unga förmågorna i form utav Oliver Gehrke, Gustav Hansson och Daniel Johansson, samt Evariste Shonganya som nu är tillbaka från skada, så förstår man att just såväl spetsen, som bredden, om allt klickar, kan bära Östersundslaget riktigt långt i det strax stundande slutspelet.

Säsongens tre tidigare möten har samtliga slutat i komfortabla segrar för Jämtland. Det senaste mötet spelades i Fyrishov i slutet av januari och då skrevs slutresultatet till 106-76 i en match där Jämtland vann den andra perioden med förkrossande 32-13, men oj vad det har hänt grejer sedan dess. Efter en otroligt jobbig säsong så kom nyligen Uppsalas inte bara andra seger, utan så även den tredje. Dessa mot Wetterbygden Stars respektive Umeå BSKT där man i den fjärde perioden visat prov på enorm lagmoral och kunnat knyta ihop säcken. Något som gett laget en betydande självförtroendeboost inför kvällens ack så tuffa bortamatch.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Uppsala får klara sig utan Odin Lindell, Robert Bolander, Mannos Nakos och Teymor Shukur-Johansson i kvällens match.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget