Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 12

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Marquis Jackson, Nässjö Basket (2)
24-årige Jackson var en stor anledning till att Nässjö kunde besegra Umeå på bortaplan i tisdags. Jackson sköt då i 26 poäng med bra utdelning. Följde sedan upp det med 21 poäng (dessutom åtta returer och sju assists) i söndagens tv-sända match mot Jämtland.

 
G/F: Axel Nordström, Uppsala Basket (6)
Kvar sedan förra veckan. Sent omsider har Uppsala vaknat till liv och förra veckan vann jumbon två matcher. Och en spelare som verkligen gjorde själ för sitt namn är lagets 27-årige trotjänare Axel Nordström som i segern mot Umeå bland annat noterades för: 22 poäng, tolv returer och nio assists.

 
F: Michael Moore, Borås Basket (6)
Borås stjärnamerikan fortsätter imponera precis som hela Borås gör just nu. I storsegern mot Luleå i tisdags så sköt 24-årige Moore bland annat i 27 poäng, och amerikanen seglar mer och mer upp som en kandidat till titeln “årets forward”. Mot Köping i helgen blev det en fin “dubbel-dubbel”: 20 poäng och 13 returer.

 
F: Anton Saks, Norrköping Dolphins (1)
29-årige Saks får sällan stora rubriker för sitt spel men när Norrköping vann borta mot Södertälje i tisdags var 29-åringen bäst på planen, och förutom 23 poäng framåt så slet han även ner åtta returer.

 
F/C: Andrew Smith, Jämtland Basket (3)
Två nya starka insatser av 26-årige Smith under den gångna veckan. Inledde med 19 poäng och 14 returer när Jämtland besegrade Köping i tisdags. Födde sedan upp det med 13+10, plus sju assists, i söndags mot Nässjö.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. F/G: Axel Nordström, Uppsala Basket (6)
2. F: Michael Moore, Borås Basket (6)
3. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (6)
4. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
5. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
6. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (5)
7. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
8. G: Corban Collins, BC Luleå (4)
9. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (4)
10. C: RT Guinn, Jämtland Basket (4)
11. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
12. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
13. F/C: Andrew Smith, Jämtland Basket (3)
14. F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (3)
15. F: Denzel Andersson, BC Luleå (3)

Dela inlägget