Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Uppsala Basket

När Wetterbygden Stars under tisdagskvällen tar emot Uppsala Basket så gör man det med siktet inställt på den där hägrande sjätteplatsen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Wetterbygden Stars – Uppsala Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 12 mars, kl 19.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Huskvarna
💻 Livestatistik

För att lyckas nå sjätteplatsen så krävs det ödmjukhet och åter ödmjukhet till att börja med mot tabelljumbon redan ikväll. Trots Uppsala Baskets tabellposition så har man stundtals bevisat vilka kvaliteter man besitter, inte minst offensivt varför kvällens motstånd inte ska underskattas.

Uppsala Basket förfogar över ett riktigt unikum inom svensk basket.

Trots att man i ärlighetens namn haft en medioker säsong så finns det bara en enda spelare som funnits tillgänglig alla 33 matcher så här långt. Inte bara har han funnits tillgänglig, nej, han har dessutom startat alla 33 matcher och mer eller mindre burit sitt Uppsala Basket på sina bara axlar. Han nämns av a-l-l-a motståndare som ett av de största individuella hoten SBL har att erbjuda. Med en respektabel “dubbel-dubbel” i snitt (18,7 poäng och tio returer) per match är det inte svårt att förstå varför. Trots locktoner från diverse lag innan transferfönstret stängdes den siste februari förblev han sin moderförening trogen säsongen ut, något som vittnar om stolthet, lojalitet och klubbhjärta om vartannat. Ikväll gästar han Huskvarna Sporthall med sitt Uppsala Basket och hemmalaget är naturligtvis förvarnat: stoppar man honom, så ger man sig också per automatik själva chansen att stoppa Uppsala Basket. Hans namn? Axel Nordström.

Wetterbygden Stars kommer till spel efter att ha blandat och gett senast uppe i Södertälje i lördags, förlust med 80-65. Första halvlek var stundtals helt magisk med ett starkt försvarsspel, varierat anfallsspel och en tro på att det var (är) fullt möjligt att besegra serieledaren på bortaplan. När sen samma serieledare skruvade åt försvarsspelet under andra halvlek blev man plötsligt väldigt “små” och med få svar som följd. För att lyckas vinna en match som alla förväntar sig att man ska vinna (inklusive sig själv) så kommer “ödmjukhetskontot” få bekänna färg. Att åka till Södertälje och försöka betvinga serieledaren på dennes hemmaplan är en sorts utmaning – att besegra ett lag som fram tills dags dato är 1-32 i matchkvot på hemmaplan – en annan sorts utmaning mer åt det mentala hållet.

Text: Wetterbygden Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden får eventuellt tillbaka Mantas Griskenas efter skada. Veteranen har de senaste dagarna trappat upp träningen och det återstår att se om han är tillgänglig fullt ut redan under tisdagskvällens match – beslut tas under matchvärmningen.

Uppsala kommer troligen till spel utan skadade Robert Bolander.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget