Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Södertälje Kings-Wetterbygden Stars

Wetterbygden Stars har under säsongen gjort livet svårt för Södertälje Kings. I eftermiddag väntar säsongens fjärde möte mellan lagen. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Södertälje Kings – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Lördag 9 mars, kl 16.34
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Fyra matcher återstår nu i grundserien för Södertälje Kings, varav två hemma och två borta. Först ut är Wetterbygden Stars som gästar Täljehallen idag lördag, en motståndare som Södertälje har besegrat i säsongens tidigare tre möten.

Wetterbygden är i skrivande stund placerat på sjätte plats i tabellen och delar samma poäng (24) som Nässjö Basket och har fyra poäng ned till sjuan Umeå BSKT (20), som besegrade BC Luleå i tisdags. Serieledaren Södertälje studsade å sin sida tillbaka och vann mot Nässjö i tisdags efter den jobbiga förlusten mot Borås Basket dessförinnan – en viktig seger med tanke på hur jämnt det är i toppen.
– Bra reaktion från grabbarna i tisdags, jag ser fram emot matchen idag, om vi kan fortsätta bygga vidare på det jag tyckte att vi hade en del av under Nässjö-matchen. Den största skillnaden var att mot Borås var vi inte där fysiskt och mentalt, men i början av matchen mot Nässjö visade vi att vi var redo att spela och grabbarna ville verkligen revanschera sig, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

Egentligen är det svårt att på förhand säga hur Södertälje och Wetterbygden står sig i förhållande till varandra av den enkla anledningen att laguppställningarna har varierat mellan matcherna, mycket beroende på skador. Nu senast förändringen Valter Lindström/Jonathan Person för Södertäljes del. Och eftersom Carl Engströms korttidskontrakt gick ut vid årsskiftet tog Wetterbygden in Trinidad och Tobago-centern Kyle Rowley i hans ställe.
– Kyle Rowley är en bra spelare som ger dom en tyngd under korgarna och en väldig rutin. De är ett väldigt bra lag, välcoachat och följer sitt system. De har en stor bredd och är ett fysiskt lag med många stora spelare nära korgen. Så det gäller att vi kontrollerar returtagningen, att vi står upp med intensiteten och energin. Att vi utnyttjar våra styrkor som jag tycker är vårat snabba spel, specifikt när vi spelar bra försvar och kan springa golvet – då är vi svårslagna. Det tror jag är en stor nyckel idag, säger Ludwig Degernäs.

Degernäs tycker att insatsen mot Nässjö var viktig, inte bara för tabellplaceringen utan även för energin och motivationen. Han nämner särskilt två personer som är centrala när det gäller att visa vägen med sin karaktär och erfarenhet:
– Det är som Toni (Bizaca) sa till mig. ”This is the time of the year, this is what you play for”. Men det är så det är, med Toni och exempelvis Martin Pahlmblads rutin. Martin kom ut och satte tonen direkt och visade att okej, vi hade en dålig match och nu kommer jag bära oss och så vinner vi den här matchen. Såna där signaler från våra rutinerade spelare, från Toni och Martin är jätteviktigt och kommer bli avgörande, att vi alla som är rutinerade tar ansvar i slutet.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag, exklusive Valter Lindström som missar resten av säsongen på grund av en korsbandsskada.

Wetterbygden saknar med stor sannolikhet fortsatt Mantas Griskenas som har problem med en fot.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget