Fotograf: Camilla Geidemark / Köping Stars

Inför: Uppsala Basket-Köping Stars

Ett pressat Köping Stars har i samtliga tre matcher mot Uppsala Basket lyckats ta sig ur stora underlägen och vunnit. Nu möts lagen igen tisdag kväll i Uppsala i en för Köping synnerligen viktig match.

🔥 Uppsala Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL
📆 Tisdag 5 mars, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Förutsättningarna är sedan tidigare kända. Uppsala har haft en tung säsong och får lämna SBL. Köping Stars har inför de fem sista matcherna fortfarande chansen att ta sig över slutspelsstrecket. Men för att hålla hoppet vid liv krävs seger mot Uppsala i Fyrishov.
– Det blir ingen lätt match. Uppsala har talangfulla spelare, och har spelat jämt mot många av ligans lag, säger Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis.

Här finns ju bland annat Axel Nordström som gjorde hela 35 poäng när Köping Stars vann första hemmamatchen efter förlängning mot Uppsala.

Å andra sidan har Köping Stars i de tre mötena med Uppsala haft guarden Aleksa Solevic på bästa spelhumör. Aleksa har snittat 25 poäng i dessa matcher. Och vem har glömt trepoängaren av Niklas Larsson i slutsekunderna i första mötet? Skottet innebar förlängning och seger för Köping. Niklas med rutin från spel i Luelå och Jämtland går mot en verklig kanonsäsong under sitt debutår i Köping Stars. Insatsen i fredags med bland annat 20 poäng mot Luleå bedöms som en av Niklas främsta under säsongen – och tog honom in i SBL:s Veckans Lag för första gången.

“Jotti” Nikolaidis är också imponerad av sin duktige forward:
– Han har fått en större roll hos oss, och har utvecklats. Men så tar Niklas hand om sin kropp och tränar bra. Han är jätteviktig för oss.

I tisdagsmatchen ser “Jotti” Nikolaidis helst att Köping inte hamnar i lika stora underlägen som i tre tidigare matcher mot Uppsala. 19 poäng (!) som mest i första matchen, 16 poäng i andra matchen och tio poäng i tredje matchen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala har fortsatt en hel del skadeproblem och det är oklart vilket lag man kan mönstra ikväll. Trion Mannos Nakos, John Imbia och Oskar Granat missade alla senaste matchen.

Köping kommer till spel utan Luka Babic som har varit sjuk. Ett litet frågetecken finns även kring Michael Axelsson Kaltaks medverkan (stukad fot).

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget