Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Inför: Borås Basket-Södertälje Kings

Toppmatch väntar i SBL under söndagskvällen när Borås Basket tar emot Södertälje Kings. Matchen ser du på Sportkanalen eller C More – uppkast klockan 19.34!

🔥 Borås Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL
📆 Söndag 3 mars, kl 19.34
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Södertälje Kings åker idag till Borås som serieledare och en seger under söndagkvällen stärker chanserna att också vinna grundserien.

Dags för spel igen alltså efter landslagsuppehållet och Södertälje har ju fått hålla igång utan Alexander Lindqvist och Adam Ramstedt, som båda var med i landslagstruppen.
– Jag är glad att de är med i landslaget, det är ju ett bevis på att vi har bra spelare, men självklart ger det viss begränsning när de är borta. Vi har haft tid att förbereda oss och det ska bli kul med match igen. Vi möter ett bra Borås och de kommer garanterat att komma motiverade, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

I dagarna har Södertälje Kings “blixtvärvat” Jonathan Person, som ersättare för Valter Lindström, som drabbats av en knäskada. Värt att nämna är att Valter Lindström var poängbäst med 18 poäng, när Södertälje besegrade Borås med 93-75 i januari.

I de två senaste mötena har Södertälje hållit Borås på 75 och 76 poäng, ett Borås som annars snittat 96 poäng. Försvarsspelet blir viktigt nu också, enligt tränare Degernäs:
– Vi behöver begränsa deras snabba spel och hindra enkla skott från trepoängslinjen. Det är hand i ansiktet som gäller.

Både Marcus Tyus och Nimrod Hilliard IV har snittat 20 poäng, att jämföra med Auston Barnes som är Södertälje bäste och har 15,7.

19.34 är starttiden på söndag kväll – matchen ser du direkt på Sportkanalen eller C More.

Text: Södertälje Kings

***
Här kan du se det senaste avsnittet utav Borås Baskets inför matchen-program “The Fredder Show”:

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kommer till spel utan Daniel Thuresson som ser ut att missa resten av säsongen.

För Södertälje gör Jonathan Person med stor sannolikhet debut ikväll.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget