Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Ny stor spelare till Umeå

Umeå BSKT värvar ett välkänt ansikte. Det är den 208 centimeter långe Povilas Gaidys som var med när Umeå tog sig upp till SBL säsongen 2013/2014.

Povilas Gaidys har skrivit på för Umeå mitt i slutspelsracet, just innan transferfönstret stängs. Den stora lituenaren kommer från spel i både förstaligan i Makedonien och i den balkanska ligan, med laget Blokothena. Gaidys är en stor spelare som kan spela både fyra och femma, men har även ett bra skott från trepoängslinjen.

Med den här värvningen så har Umeå ännu en gång plockat in en spelare som har ett förflutet i klubben. Umeås huvudtränare Jesper Gustavsson anser att det är en bra sak och ser även framemot att få se hur Gaidys har utvecklats sen sist:
– Povilas kommer tillbaka till laget efter några år ute i proffslivet med mer kött på benen än tidigare. Det känns som vanligt skönt att få tillbaka gamla spelare till laget då vi vet vad vi får och samtidigt visar det på att vi har ett bra rykte som klubb. Povilas är en väldigt mobil “big-guy” som är atletisk och lång, han avslutar både inside och skjuter bra utifrån trepoängsland.

Umeå har saknat sin lagkapten Egal Saleman under en längre tid den här säsongen, vilket är en av anledningarna man väljer att värva Gaidys.
– Vi vill inte skynda Egal Salemans comeback och vi har små skavanker på våra stora spelare, då väljer vi att förstärka oss med en spelare som vi redan känner och har utvecklats mycket sen sist, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Transferfönstret stänger natten (23:59) till fredag.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

Dela inlägget