Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

TV: Här kan du se Vitryssland-Sverige

I eftermiddag är det uppkast mellan Vitryssland och Sverige i Minsk. Förutsättningarna är kristallklara; Sverige har råd att förlora med 27 poäng för att vinna gruppen och avancera till det stora EM-kvalet med start i november.

Efter den inledande förlusten borta mot Danmark hade det svenska herrlandslaget kniven på strupen i detta förkval. Storvinsten hemma mot Vitryssland och torsdagens seger mot Danmark har dock gett Sverige en plats i förarsätet. Nu räcker det med inte förlora med mer än 27 poäng för att vinna gruppen. Om Vitryssland vinner med 28 poäng hamnar både Sverige och Vitryssland på +1 i poängskillnad. Då avgör flest antal gjorda poäng och där ligger Vitryssland före.

Det svenska laget lyfte från Kastrup i fredags morse för att ta sig till Minsk där söndagens match spelas. Och även om Sverige vann stort senast förväntar sig ingen att det blir lika lätt igen. Vitryssland måste vinna med 28 poäng och kommer sannolikt ösa på rejält i början.

Spelare som Simon Birgander, Chris Czerapowicz och Denzel Andersson spelade tunga minuter sist och de är alla skadade. I gengäld är Viktor Gaddefors tillbaka och alla såg mot Danmark hur viktig han är för detta lag. Självklart bör Sverige klara det men ingen vid sina sinnens fulla bruk tar ut någonting i förskott, allra minst förbundskapten Hugo Lopez.

Text: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget