Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Wetterbygden Stars

När Wetterbygden Stars under lördagen beger sig de dryga tio milen västerut till Boråshallen för match mot den hallens hyresgäster, så gör man det inför en förmodad storpublik. Här är senaste nytt!

🔥 Borås Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 16 februari, kl 16.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Dagen till ära bjuder nämligen Borås Basket på entrén och därmed blir en redan attraktiv produkt än mer attraktiv för Boråsborna.

Apropå “attraktiv” så spelar Wetterbygden Stars just nu en attraktiv basket, så pass attraktiv att man lyckats vinna de två senaste matcherna mot i tur och ordning BC Luleå och Köping Stars. Allra attraktivast var det mot BC Luleå i en match där Wetterbygden före matchen snällt fick finna sig att vara “underhund”, en position/situation som vi egentligen tror passar laget ganska bra. I just denna roll har man kanske presterat sin bästa basket för säsongen, så även senast det begav sig mot Borås Basket i just Boråshallen. Då ledde man med fem poäng under halvtidsvilan för att sen förvisso rasa ihop under andra halvlek. Ingen behöver dock tvivla på vem som är favorit respektive “underdog” under lördagen och som sagt: ett utgångsläge som bör passa Wetterbygden bra.

Så många ras har det inte blivit för Wetterbygden Stars under säsongen och kanske är den “höga lägstanivån” en av anledningarna till varför man för tillfället förfogar över en av slutspelsplatserna, ett slutspel som drar igång i slutet av mars. Det betyder att man nu kan spela förhållandevis avslappnat, och definitivt i rollen som “underdog”, i en match som den idag mot Borås Basket gör naturligtvis laget än mer farligt när det nu endast återstår sex omgångar av grundserien.

Borås Basket kommer (som vanligt) från en skyttefest på bortaplan mot Jämtland Basket där man fick se sig besegrade efter förlängning. Trots stort underläge i början av tredje perioden så vägrade laget att vika ned sig utan bjöd istället på tuffast tänkbara motstånd hela vägen in i det berömda kaklet. Vid detta laget vet alla vilken oerhörd kapacitet Borås Basket besitter i anfallsväg men lika imponerad blev vi av lagets försvarsspel senast dagens bägge lagen gjorde upp i Huskvarna Sporthall. Utmaningen för Borås Basket, för att i sin tur utmana fullt ut mot det hägrande SM-guldet, är kanske att bli mer konsekventa i sitt försvarsspel och verkligen “ta ansvar” för detsamma kväll in och kväll ut – lyckas man med det så har man alla andra verktyg att kunna gå riktigt, riktigt långt i vår.

Text: Wetterbygden Stars

***
På lördagseftermiddagen är det dags för den årliga Basketfesten i Borås – matchen där sponsorerna bjuder publiken på entrén. I år är det Wetterbygden Stars som kommer på besök till Boråshallen och som förväntas bjuda upp till en underhållande match.

I det senaste The Fredder Show, som är ett specialavsnitt inspirerat av Carpool Karaoke, går Fredrik ”The Fredder” Andersson och hans fyra gäster igenom allt och lite till inför matchen.

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar fortfarande Daniel Thuresson.

Wetterbygden kommer återigen till spel utan fotskadade Mantas Griskenas. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget