Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Inför: Jämtland Basket-Borås Basket

En mycket spännande match väntar i Östersund under onsdagen då Jämtland Basket tar emot Borås Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Jämtland Basket – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Onsdag 13 februari, kl 19.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

90-93, 120-113 och 110-94. Det är resultaten i de tre tidigare matcher som spelats mellan lagen under säsongen. Mycket poäng att vänta med andra ord? Ja, kanske. Borås och Jämtland är de i särklass två främsta lagen offensivt i SBL. Borås leder med ett snitt på 96.3 poäng per match, Jämtland snittar 94.4.

Till kvällens match så kommer Jämtland få stort publikstöd då lagets sponsorer bjuder på entrén, räkna alltså med en fullsatt sporthall som kommer försöka bära fram sitt lag till seger. Just en seger är i allra högsta grad nödvändig för Jämtland om laget vill nå en topp 4-placering vilket betyder hemmaplansfördel i slutspelet som startar i slutet av mars. Ett av lagen som man har chansen att nå ikapp är just Borås som för tillfället ligger trea. I dagsläget skiljer det sex poäng.

***
Det är strax dags för Borås Baskets andra bortamatch i Östersund den här säsongen. Hittills är det Jämtland Basket som leder den inbördes matchserien med 2-1. Men i det senaste mötet, den 6 januari, var det Borås som vann med 110-94. I det senaste avsnittet av podcasten ”Vi är Borås” så har Podd-Jonas experten James Pedersen som gäst. Bland mycket annat går man igenom vad som komma skall i Östersunds sporthall på onsdagskvällen.

Text: Borås Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Evariste Shonganya som är handskadad. Han beräknas vara tillbaka i spel någongång i mars.

Borås kommer till spel utan Daniel Thuresson.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget