Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-BC Luleå

Under tidiga söndagseftermiddagen spelas veckans sista match i SBL. Hemmalaget Nässjö Basket får besök av BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Nässjö Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 10 februari, kl 14.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Redan klockan 14:04 sker uppkast i Nässjö Sporthall idag söndag när BC Luleå gästar Nässjö Basket. Ett Luleå som blandat och gett denna säsongen. Förluster på hemmaplan mot Umeå och Wetterbygden och segrar på bortaplan mot till exempel Södertälje gör att man blir osäker på Luleås kapacitet denna säsong. En sak är säker, när det stämmer är Luleå ett riktigt bra lag med spetskompetens.

I fredags mötte Luleå Wetterbygden på bortaplan och förlorade återigen mot nykomlingen (85-71). Nässjö var i Södertälje och efter en bedrövlig start spelade man ändå okej i tre perioder men föll till slut med 79-70.

Senast Nässjö och Luleå möttes i Nässjö Sporthall vann Nässjö en mycket tät match med 85-81 och förhoppningen är att de gröna återigen kan stå upp bra på hemmaplan mot ett topplag.

Text: Nässjö Basket

***
BC Luleå har stannat kvar i Småland efter fredagens förlust mot Wetterbygden. Så här sa Luleå-forwarden Denzel Andersson efter matchen då.
– Man får gå först individuellt och fundera vilka misstag man gjorde. Vi har inte råd att göra om dem nu. Det är mindre än 48 timmar innan det är match mot Nässjö igen och det gäller att vi kommer dit redo från start. Det är inte heller en enkel bortamatch. Vi får tänka på det taktiska men först måste vi komma igång med att jobba hårt. Det är det som är nyckeln egentligen.

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjös stora skadeproblem verkar ge med sig, och de mer tongivande spelarna ska alla vara redo. Alexander Gorski saknas alltjämnt.

Luleå kommer fortsatt till spel utan den skadade trion Brice Massamba (knä), Anton Kobylak-Berglund (axel) och Karl Persson (revben).

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget