Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Köping Stars

Ett hett möte i Stadium Arena avslutar basketveckan där hemmalaget Norrköping Dolphins tar emot Köping Stars. Matchen ser du live på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 18.04!

🔥 Norrköping Dolphins – Köping Stars 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Söndag 3 februari, kl 18.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

SBL går in i en hektisk period med täta matcher. Extra svettigt blir det för Köping Stars som har färre matcher spelade än övriga lag. För nykomlingen väntar nu fyra matcher på tio dagar. De två närmaste matcherna, båda på bortaplan mot Norrköping (söndag) och Luleå (tisdag), är så kallade ”hängmatcher”. Därefter inleds ligans avslutande fjärdedel (nio matcher) med Köping – Norrköping (nästa lördag) och Wetterbygden – Köping (tisdag 12 februari).
– Det är bara att gilla läget. Den här gången är matchen också TV-sänd på C-more, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Även Sportkanalen sänder.

Nu blir det dubbla möten mot svenska mästarna Norrköping Dolphins på mindre än en vecka. Även mästarna har ett tufft spelprogram med match så sent som i fredags kväll borta mot Luleå. En match som Norrköping förlorade med 80-64 inför drygt 2 000 åskådare.

Köping Stars och Norrköping Dolphins har stött på varandra två gånger tidigare under SBL-säsongen och mästarna har vunnit båda. Senast var nere i Norrköping i mellandagarna, då Köping verkligen bjöd upp till kamp. På resultattavlan lyste 65-65 med en halvminut kvar, men en avgörande trea från hemmalaget i slutsekunderna gav Norrköping segern. Dessförinnan hade Norrköpings lagkapten Joakim Kjellbom visats ut efter två diskvalificerande fouls. Ikväll får Kjellbom åter vara med efter att ha stängts av i tre matcher för bland annat incidenten då.

I första ligamötet lagen emellan vann Norrköping komfortabelt i Köping med elva poäng (78-67). Avgörande för matchen den gången var mästarnas ryck ”mitt i matchen”. Norrköping är ett av ligans bästa hemmalag, och “Jotti” Nikolaidis vet vad som väntar Köping:
– En stentuff match mot ett otroligt bra lag. Kanske en av de svåraste bortamatcherna. Vi var trots allt bra med i förra bortamatchen mot Norrköping.

Det är alltså möjligt att störa svenska mästarna. Nu är det högst osäkert om Köpings centerspelare Desmond Hubert medverkar. Magnetröntgen tyder på en smäll på menisken och tid för rehab, oklart hur länge.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match:
– Efter Norrlandstrippen är det snabba ryck som gäller då vi efter hemkomsten till Stadium Arena nu i eftermiddag måste sätta oss och analysera inför Köpingsmatchen med spelarna. Vi har ingen tid till träning efter den långa resan utan vi måste förbereda oss på bästa möjliga sätt. Nu tappar vi tyvärr Tyler Flack men vi får tillbaka Jocke Kjellbom och eventuellt Andreas Person. Beträffande Andreas kommer vi att göra ett test under sena eftermiddagen men vi kommer inte att chansa utan kommer att hålla oss på säkra sidan. Efter förutsättningarna kommer vi så förberedda vi kan och vi hoppas på ett rejält publikstöd som kan lyfta fram oss till en seger.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar bland annat fotskadade Tim Schüberg och fick i fredags även Tyler Flack handledsskadad i matchen mot Luleå. Tunga avbräck, men samtidigt får laget tillbaka sin lagkapten Joakim Kjellbom efter avstängningen.

Köping kommer till spel utan Desmond Hubert.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget