Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Inför: Jämtland Basket-Nässjö Basket

I senaste mötet mellan lagen körde Nässjö Basket över Jämtland Basket med dunder och brak, 108-82. Det om något blir förstås en anledning för Jämtland att komma redo till lördagkvällens match.

🔥 Jämtland Basket – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 26 januari, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Nässjö kommer till Sporthallen i Östersund med två raka segrar i bagaget och en av dem med änglavakt då man fick en andra chans till avslut mot just Wetterbygden när Dartaye Ruffin fick i sista skottet för seger med en poäng.

Nässjö är 3-3 i sina sex senaste matcher med både överraskande vinster mot Södertälje, men också förlust mot Köping. Som så många andra matcher i årets SBL slutar man aldrig att överraskas.

Att Södertälje tappar machen mot Norrköping var inte någon särskilt stor skräll, men att Södertälje tappar machen med 28 poäng och då utan Jocke Kjellbom i laget var minst sagt förvånande. Matchen innan tappade Norrköping lika förvånade matchen hemma mot Borås en stor ledning och förlorade efter förlängning utan Marcus Tyus i Borås. Inget i SBL är att ta för givet.

Vi utgår fortsatt ifrån att många resultat kommer att gå i motsatt riktning än det förväntade, så Jämtlands målsättning att först och främst revanscherna oss mot Nässjö, men sedan också sätta press på Borås om fjärde platsen fortsätter.

Mot just Nässjö måste vi göra ett bättre jobb i det vi ville göra i förra matchen men inte lyckades med, det vill säga – att jaga bort dem ifrån trepoängslinjen. Inte nog med att Marquis Jackson fick skjuta fem stycken trepoängare (satte fyra), så fick Franklin Williams skjuta tova stycken (satte sju) och Terins drog i 3 av 3 samtidigt som laget Nässjö fick iväg 30 stycken trepoängsförsök.

I just den matchen sköt Nässjö bättre än vad vi gjorde mot Köping tidigare i veckan och det måste vi ta bort. Nässjö har ett svårt schema framför sig med två matcher mot oss, Borås och Södertälje, samt en mot BC Luleå. Det vill säga sju matcher mot lag över sig i tabellen och bara fem mot lägre rankade lag. De måste ”sno” några matcher för att undvika att tappa position i tabellen, men också för att ha en chans att komma ifatt oss.

Text: Torbjörn Gehrke (Jämtland Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar fortsatt Evariste Shonganya.

Nässjö saknar fortfarande Alexander Gorski och har frågetecken för Marquis Jackson.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget