Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Uppsala Basket-Wetterbygden Stars

Livlinorna blir färre och färre för Uppsala Basket i jakten på att undvika degradering. När Wetterbygden Stars kommer på besök under tisdagen är seger det enda som räknas. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Uppsala Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 22 januari, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Matcherna i årets upplaga av SBL avlöser varandra med kort varsel och det har blivit dags för Wetterbygden Stars 25:e i ordningen. Som tabellen gestaltat sig så är varje match av största vikt, men visst är alla matcher mot ett lag som fram tills nu är 1-22 lite viktigare, man vill ogärna “tappa fart” i dessa matcher. För att klara av detta anbefalls ödmjukhet och åter ödmjukhet för en sak ska vi ha klart för oss: Uppsala Basket är ett helt annat djur nu än vad som var fallet i de två tidigare mötena med Wetterbygden Stars.

In i laget sedan det senaste mötet i Huskvarna Sporthall i början av december har spelare som Mannos Nakos, Odin Lindell, John Imbia och inte minst de två amerikanerna Dante Williams och Brian Bridgeforth kommit. Offensivt ser Uppsala Basket numera ut som “One Million Dollar” medan man fortfarande letar efter någon form av identitet defensivt. När detta författas nås vi av nyheten att Xavier Cannefax och Davy Baltus ryktas vara på väg bort från laget, återstår att se om dessa bägge herrar (som tillsammans startat 21 respektive 20 gånger av lagets hittills 23 spelade matcher) redan är ute ur landet eller om de dyker upp för “en sista dans” under tisdagskvällen mot Wetterbygden Stars – i den här branschen kan man aldrig riktigt säkert veta.

Wetterbygden Stars kommer till spel efter en stark insats mot serieledaren, Södertälje Kings i lördags kväll. Det var en match där man äntligen fick utdelning från trepoängslinjen och visst hade varit klart önskvärt att den utdelningen fortsatte även över tisdagskvällen uppe i Uppland. Men som sagt: mer än någonsin behöver man komma med en ödmjukhet i kombination av hårt arbete för så är det naturligtvis: en spelare som Alex Nordström kommer inte lägga sig ner och ge upp frivilligt – Uppsala Basket måste b-e-s-e-g-r-a-s, här finns inget gratis att hämta.

Text: Wetterbygden Stars

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kommer till spel utan importerna Xavier Cannefax och Davy Baltus. Dessutom dras Odin Lindell, Mannos Nakos och Nathan Dawit med skador.

Wetterbygden saknade CJ Dunston i lördags mot Södertälje, oklart om han spelar ikväll. Dessutom utgick Mantas Griskenas med en stukad fot.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget