Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings

Dags för en ny seriefinal mellan SBL:s två främsta lag. Ska det bli tredje gången gillt för andraplacerade Norrköping Dolphins när serieledande Södertälje Kings gästar Stadium Arena under tisdagskvällen? Här är senaste nytt!

🔥 Norrköping Dolphins – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 22 januari, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Sett över hela säsongen 2018/2019 har Södertälje Kings så här långt utan tvekan varit det bästa laget i SBL och man har på sina 23 matcher endast förlorat tre av dessa.

Norrköping Dolphins har mött Södertälje både borta och hemma i två täta matcher under den första halvan av december och förlorat båda matcherna, varav den första i Täljehallen förlorades med sju poäng och den andra med fem poäng. Något som innebär att det krävs vinst i de två återstående matcherna med minst 13 poäng sammanlagt om Norrköping ska kunna ha fördelen av inbördes möten lagen emellan när tabellen räknas samman i mitten av mars.

Södertälje kommer senast från en tajt arbetsseger borta mot Wetterbygden Stars medan Norrköping kommer från en förlust efter förlängning borta mot Borås Basket i torsdags.
Liksom hemmalaget har Södertälje Kings ett brett lag där tränare Ludde Degernäs oftast kan rotera på minst tio spelare även om Martin Pahlmblad, Auston Barnes, Eric Garcia, Valter Lindström, Tony Bizaca, Eric Adams och Alex Lindqvist är de som får det största förtroendet.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match:
– Tuff match senast mot Borås där vi inte lyckades hålla fokus i fulla 40 minuter, vilket krävs mot ett lag som Borås. Vi har haft några bra träningsdagar och ser fram emot den tuffa fajten mot Södertälje. Södertälje har spelat en fantastisk basket hela säsongen och är väl förtjänt av sin förstaplats i tabellen. Det är ett välcoachat lag som innehåller väldigt mycket kvalitet och karaktär. Vi hoppas på mycket publik som kan hjälpa oss att ta hem den här matchen.

Ludde Degernäs, tränare i Södertälje:
– I och med att Dolphins förlorade senast kommer de att vara rejält taggade men vi ser givetvis fram emot den här matchen. Det lag som kan hålla ihop det fysiska spelet kommer att vinna den här matchen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping tvingas spela utan avstängde lagkaptenen Joakim Kjellbom. Läs mer om det här.

Södertälje saknade Martin Pahlmblad (väntar tillökning i familjen) mot Wetterbygden i lördags. I skrivande stund är det oklart ifall han är tillbaka under tisdagen.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget