Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 4

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
Tredje veckan i rad för Solevic, vars Köping visserligen förlorade mot Umeå men det går inte blunda för 25-åringens 21 poäng och hela 16 assist (säsongens klart högsta siffra). Dessutom hade Solevic bland annat sex returer och fem steals i protokollet.

 
G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (3)
Kvar sedan förra veckan. Ny grym match av 26-årige Mathieu när Umeå besegrade Köping i torsdags. 26-åringen sköt i hela 30 poäng och noterades dessutom för bland annat åtta assist och fem steals.

 
F: Auston Barnes, Södertälje Kings (3)
Riktigt tuff vecka för Södertälje som spelade tre matcher – och vann samtliga. En som återigen visade att han på allvar är med och konkurrerar om MVP-titeln är 27-årige Barnes som hade poängraden: 15, 20 och 23 poäng.

 
F: Michael Moore, Borås Basket (5)
Borås 24-årige stjärnamerikan visade vägen när laget besegrade Norrköping efter förlängning. Moore satte inte bara 25 poäng utan rev även ner åtta returer. I matchen mot Södertälje blev det 17+6 för 24-åringen.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (3)
Tappade humöret i slutet av matchen mot Borås och fick lämna hallen efter en diskvalificerande foul, men innan dess var Kjellbom på stort spelhumör och stod för en fin “double-double”: 23 poäng och 11 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget