Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Norrköping Dolphins

Ny toppmatch i SBL stundar under torsdagen då Borås Basket tar emot de regerande mästarna Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Borås Basket– Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Torsdag 17 januari, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Två topplag, Borås Basket och Södertälje Kings, väntar för Norrköping Dolphins och idag torsdag åker man ner till Boråshallen för att ta sig an Borås Basket, ett Borås som i måndags, efter sju raka vinster, mötte Södertälje Kings i Täljehallen.

Borås började bra och vann första perioden men sedan tog Södertälje över och vann komfortabelt med 18 poäng. Det ska dock påpekas att Borås saknade sin toppscorer guarden Marcus Tyus som har problem med en eventuell nervskada på en armbåge. Huruvida Tyus spelar ikväll kommer att avgöras senast möjligt innan matchen. När Norrköping Dolphins mötte Borås borta i mitten av oktober vann Borås efter att ha avgjort i de två mittperioderna, medan mötet i Stadium Arena i slutet av november vanns på ett förkrossande sätt där Norrköping vann med 38 poäng efter att ha vunnit samtliga fyra perioder.

Trots att Borås består av ett lag med många bra skyttar så misslyckades man totalt från trepoängslinjen i den matchen och sköt åtta procent, 2/24. Det brukar bli relativt jämna matcher lagen emellan i Boråshallen och det finns ingen anledning att tro något annat den här matchen heller.
– Näst på tur står Borås Basket och dessutom på bortaplan. Borås är ett topplag och definitivt en av favoriterna till att bli svenska mästare framåt vårkanten. Laget består av väldigt många talangfulla spelare och coachas av Henke Svensson på ett förträffligt sätt. För oss gäller det att vara uppe på tårna från start och fortsätta vara det under 40 minuter. Vi ska försöka störa dem så mycket det går även om vi vet att är lättare sagt än gjort. Vi ser verkligen fram emot den tuffa bortafajten, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
På torsdagskvällen är Norrköping Dolphins på besök i Boråshallen. Senast de hälsade på vann Borås Basket med 97-84. I senaste avsnittet av “The Fredder Show” får du all inför-matchen-info och mycket annat matnyttigt.

LÄGET I LAGEN:❓
Borås fick tillbaka Jakob Sigurdarson efter skada i måndags. Däremot är det mycket osäkert ifall stjärnguarden Marcus Tyus kan spela. Tyus har problem med en armbåge.

Norrköping ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget