Fotograf: FIBA Europe

Amerikansk spetsspelare förstärker Luleå

BC Luleå har hittat spelaren som ska ge laget extra spets. Det handlar om amerikanen Earvin Morris, 24, som senast kommer från spel i Polen.
– Det känns jätteroligt att vi blir kompletta som lag, säger tränaren Peter Öqvist.

Sedan BC Luleå valde att inte förlänga tryoutkontraktet med Tristan Spurlock har klubben varit på jakt efter en ersättare. I natt blev det klart vem det blir: Den amerikanske guard/forwarden Earvin Morris som mäter 196 centimeter.
– Efter att vi sonderat terrängen en tid och letat efter en spelare som kan ge oss spets så har vi nu hittat det i Earvin Morris. Det känns jätteroligt att vi blir kompletta som lag. Vi blir mindre än vad vi var med Daniel Alexander från början. Men det öppnar upp för att vi kan spela ett par pinnhål ännu mer aggressivt offensivt, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Morris är en atletisk målgörare som trots sin unga ålder redan har erfarenhet från spel i några av Europas bättre ligor. Han avslutade exempelvis säsongen 2017/2018 med spel i grekiska högstaligan med Aries Trikalla BC. Där imponerade han och snittade 17,5 poäng och fem returer per match.
– Han är ung och har hela karriären framför sig. Men han har ändå hunnit med att få erfarenhet från hög nivå. Både från VTB United League och grekiska högstaligan som två exempel, säger Öqvist.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson är nöjd med att laget nu är komplett:
– Vi sa att vi skulle göra någonting klart i slutet av förra veckan och i natt blev det klart. Vi har haft en längre tid med den här rekryteringen i jämförelse med den förra. Med Spurlock var vi tvungna att agera snabbt på grund av skadeläget. Nu är laget komplett och vi kommer att kunna bjuda publiken på ännu mer fartfylld och offensiv basket. De referenserna vi tagit och personerna som har sett Earvin Morris spela känner vi oss ganska säkra på.

Earvin Morris beräknas landa i Luleå senare under veckan.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget