Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Stjärnan tillbaka i Umeå: “Den bästa försvarsspelaren i hela ligan”

Den amerikanske guarden Eric Gilchrese är tillbaka i Umeå BSKT. En spelare som var väldigt viktig den gångna säsongen då laget skrällde med en femteplats.

– Vi har haft Eric på kontrakt sen förra året och vi är så klart jätteglada att han kommer tillbaka till laget och tillför sin rutin, ledarskap och fightingspirit, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Umeå är ett lag som har haft det tufft med sitt försvarsspel den här säsongen, det har däremot förbättras på senaste tid, men den ligger inte riktigt på den optimala nivån som klubben önskar. Det gör värvningen av Eric Gilchrese ännu viktigare då man hoppas att han kan lyfta Umeås standard i försvaret. Umeå har värvat med ett fokus på försvar på senaste tiden, bland annat så har man tagit in Alexandros Varytimiadis som också spelade med klubben i fjol.

Eric Gilchrese har följt Umeå sen början av säsongen och laget har alltid varit en tanke hos honom. Han är en spelare Umeå har länge velat ha tillbaka, nu får man äntligen ha med honom i laget igen.
– Jag har hela tiden haft i sinnet att kunna spela basket den här säsongen, men ville inte vara borta från familjen i åtta månader. Nu får jag en kortare säsong och det har löst sig med Umeå, säger Gilchrese.

När 31-åringen spelade för Umeå senast så snittade han 12.7 poäng, 5.4 returer och 4.2 assist. Erics 4.2 assist per match gav honom en fjärdeplats i hela SBL. Till det så hade han hela 2.8 steals och en positiv plus och minus statistik. Hans positiva plus och minus statistik betyder att Umeå leder med honom på planen. Detta är något Umeås sportchef Luca Romano är väldigt imponerad av.
– Enligt mig var han den bästa försvarsspelaren i hela ligan då han spelade här, säger Romano.

Eric Gilchrese landar i Umeå på torsdag. Det är i skrivande stund oklart ifall han kan vara med när Umeå möter BC Luleå på bortaplan på fredag.

***
I helgen blev det klart att Omar Krayem lämnar Umeå BSKT. Krayem har skrivit på för cypriotiska Apollon Limassol.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)

Dela inlägget