Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 1

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

 
G: Felix Terins, Nässjö Basket (2)
Snacka om utveckling. 20-årige Terins hade en ganska anonym tillvaro i Norrköping i fjol. Men bytet till Nässjö Basket har blivit en stor succé och nådde nya höjder när Terins låg bakom Nässjös skrällseger borta mot Södertälje i mellandagarna. 22-åringen sköt då i smått otroliga 33 poäng!

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (5)
25-årige Hilliard visar i match efter match att han är en stor kandidat till MVP-titeln i SBL. Sköt i 26 poäng (dessutom elva assists) i segern mot Uppsala i torsdags, följde sedan upp det med 30 poäng i söndagens tv-match mot Umeå. Leder SBL:s poängliga med ett snitt på 20.8 poäng per match.

 
F: Nicholas Paulos, Jämtland Basket (1)
Mycket fin match av Jämtlands 27-årige grek, som bland annat sköt i 23 poäng på sina blott 26 spelade minuter, i storsegern mot Umeå. Det var Paulos klart högsta poängnotering hittills under säsongen.

 
F: Denzel Andersson, BC Luleå (2)
Grym insats av Luleås 22-årige landslagsman i mellandagssegern mot Wetterbygden. Andersson hamnade för första gången den här säsongen över 20 poäng – närmare bestämt 23, med mycket bra skytte. Dessutom hade han nio returer i protokollet.

 
C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
Den 26-årige centern stack visserligen inte ut i Jämtlands bägge match under den förra veckan. Men stod ändå för två stabila insatser med bland annat 14 poäng mot både Umeå och Wetterbygden.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget