Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket-Umeå BSKT

Hemvändarmatch väntar i Östersund under fredagen när det vankas derby mellan Jämtland Basket-Umeå BSKT. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Jämtland Basket – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 28 december, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Umeå BSKT har haft en jobbig höst med flera spelare in och ut av olika anledningar, men ska man vara ärlig började nog problemet redan efter förra säsongen för Umeå. Det lag tränare Jesper Gustavsson satte ihop förra säsongen (2017-2018) med den budget Umeå hade att tillgå var utöver det vanliga. Ett lag som mycket väl kunde ha avancerat till semifinal. Även om årets lag har haft det något tyngre än vad som kanske kan anses vara ”normalt” så hjälpte förstås inte förväntningarna inför säsongen 18-19 att bidra med förståelsen för hur svårt det är att koka soppa på spik.

Umeå har nu skickat hem Devon Williams och Sade Aded Hussein. Vi vet inte i nuläget hur det är med Omar Krayem om han spelar med Umeå eller inte och in i laget har Andre Hollins samt Alexandros Varytimiadis kommit. I senaste matchen mot Nässjö vann man sin ack så viktiga femte match för säsongen, 80-71.

Jämtland möter alltså ett lag vi redan mött två gånger, men vi vet lik förbaskat väldigt lite om Umeå. DeAndre Mathieu var dominant i första mötet mellan lagen och dominerade men spelade inte i den andra. Omar Krayem var med i andra mötet, men inte det första. Williams var med i båda mötena men inte idag och Hussein var med i det andra mötet men inte i det första.

Om, men, ut i fall att, kanske, vem vet? Dessutom var inte den så viktige Egal Saleman med mot Nässjö när man lite överraskande vann på hemmaplan. Att förlora mot Umeå i Umeå är ingen stor sak – det har drabbat många lag och kommer hända flera gånger till. Det som var förvånande var att Nässjö var inne i ett stim av bra spel och vunna matcher medan Umeå trampade vatten. Har vändningen för Umeå BSKT kommit?

Vi måste utgå ifrån att Umeå hittat sitt vinnande koncept och vässa alla våra tillgängliga vapen.

Text: Torbjörn Gehrke (tränare i Jämtland Basket)

***
Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg:
– Vi går alltid in för att vinna, men Jämtland är ett bra lag med höga ambitioner så det kommer inte bli någon enkel match. Jag ser ändå att vi är på uppgång och får vi bara ha fullt lag och spela ihop oss som en enhet så kommer vi plocka ner topplag nu till våren.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag, vilket innebär att Oliver Gehrke är tillbaka i laget efter sin skada (stukad fot).

Umeå har lite småskavanker i laget. Klart är i alla fall att Rami Ghanem och Nisse Botold inte reser med.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget