Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 52

Varje vecka hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka kommer veckans lag ut onsdagen 2 januari.

G: Corban Collins, BC Luleå (3)
24-årige Collins sköt i hela 37 poäng i förlusten mot Borås, vilket är en tangering av hans tidigare rekord. Collins är SBL:s näst bäste poänggörare med ett snitt på 20.3 poäng per match.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (3)
Fenomenal insats och skytte av 24-årige Tyus när Borås slog Luleå på bortaplan innan juluppehållet. 25-åringen satte säsongsrekord med sina 42 poäng, varav 8/11 trepoängare hittade i korgen. Tyus ligger trea i poängligan med ett snitt på 20.1 poäng per match.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (2)
Visade lite av sin gamla, fina form i de tuffa segrarna borta mot Norrköping och Jämtland. 36-åringen inledde med 16 poäng mot Norrköping och följde upp det med bland annat 20 poäng (på 21 minuter) mot Jämtland.

 
F: Michael Moore, Borås Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. På nytt en mycket fin match av 24-årige Moore som sköt i 24 poäng i segern mot Luleå (6/7 trepoängare), dessutom åtta returer och fyra assists.

 
C: André Nilsson, Umeå BSKT (1)
28-årige Nilsson var riktigt bra när hans Umeå slog Nässjö med 80-71. Nilsson bokfördes för en “double-double”; 15 poäng och tio returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget