Fotograf: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån

Köping värvar ersättare till Boggs

Under torsdagen stod det klart att Ronnie Boggs lämnar Köping Stars på grund av sina skadeproblem. Och under fredagen meddelade Köping att man hittat hans ersättare.

Liganykomlingen Köping har länge hoppats att publikfavoriten Ronnie Boggs skulle kunna komma tillbaka efter sin axelskada. En skada som gjort att han inte kunnat spela match sedan i slutet av oktober. Men så blir alltså inte fallet. Istället har den amerikanske guarden rest hem till USA.
– Hans axelskada blir inte bättre och det är stor risk att den slås upp igen om han skulle spela. Ronnie hade kunnat vara med och spela med smärta, men då finns risken att senan i axeln går sönder helt. Han har testat att träna och det har inte fungerat. Speciellt med hans atletiska spelstil. Det är väldigt synd, säger Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis till Magazin24.

Sedan tidigare har även Juan Cabot och Devin Sibley rest hem efter att deras korttidskontrakt löpt ut. Men Köping har redan hittat Boggs ersättare i den 23-årige amerikanen James Demery. Demery är en 198 centimeter lång forward som under sitt sista år på college (Saint Joseph`s University) snittade 17 poäng och 5.5 returer per match.
”Under hösten blev James draftad till NBA`s reservliga (G-league) och han har även varit inbjuden till Charlotte Hornets och New York Knicks summer league-träningar. Offensivt är James allsidig och med en förmåga att kunna ta sig hela vägen till korgen även med kontakt. Försvarsmässigt är James användbar på många positioner mycket tack vare hans atletism och fysik och kommer kunna spela försvar på position 1-4″, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Köpings nästa match spelas den 27 december borta mot Norrköping Dolphins.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget