Fotograf: Montage

Inför: Jämtland Basket-Södertälje Kings

Ett kortare juluppehåll står för dörren. Men innan dess har vi en härlig fajt att se fram emot under lördagen när Jämtland Basket tar emot Södertälje Kings. Matchen ser du på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 20.34!

🔥 Jämtland Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 Sportkanalen / Cmore.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 22 december, kl 20.34
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Jämtland Basket tar alltså emot Sveriges bästa lag två dagar före julafton och självklart kan Jämtland ta hem julklappen och vinna mot Södertälje Kings.

Alldeles oavsett om Södertälje och Norrköping Dolphins i nuläget är de två dominanta lagen och BC Luleå, Borås och Jämtland får finna sig i att vara utmanare, så vågar jag lova att Södertäljes tränare Ludwig Degernäs kommer att hylla Jämtlands fem stycken ”stjärnor” samt det unga garde av spelare bakom dom. Ludwig och Vedran Bosnic var de två coacher som mer än några andra stöttade mig och önskade Jämtland lycka till under de jobbiga åren 2014-2016.

Nu tillhör Jämtland toppen av SBL. Både Ludde och Södertäljes spelare vet att dagens Jämtland på hemmaplan, i ett slutsålt Tegeltempel och med en bra eller rent av bara okej dag, räcker för att slå alla lag i SBL oavsett om de själva har en bra dag eller inte. Jag vill gå så långt som att säga att just denna matchen i SBL borde vara den mest ”hypade” matchen för Jämtland innan slutspelet drar igång i mars.

Text: Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar skadade Oliver Gehrke.

Södertälje tvingas ställa upp utan skadade duon Eric Adams och Eric Garcia. De bägge amerikanerna väntas vara borta runt en månad.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget