Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings

Det väntar seriefinal i Stadium Arena under tisdagskvällen då ligatvåan Norrköping Dolphins tar emot serieledarna Södertälje Kings. Här är senaste nytt inför kvällens match!

🔥 Norrköping Dolphins – Södertälje Kings 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 18 december, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Ingen rast, ingen ro utan ny toppmatch för Norrköping Dolphins och denna gång mot ärkerivalen Södertälje Kings. Norrköping kommer ju från den sena kvällsmatchen i lördags där man körde över BC Luleå, medan Södertälje hemma i Täljehallen hade vissa problem med Köping Stars, men man visade till slut att man är det starkaste laget och vann med 91-77.

För mindre än två veckor sedan drabbade lagen samman och då drog Södertälje det längsta strået efter att Norrköping kommit ikapp i mitten av fjärde perioden, men inte förmådde att knyta igen säcken. Södertäljes tränare Ludde Degernäs tvingades i den matchen att undvara sin 4/5 Adam Ramstedt som dock var tillbaka i matchen mot Köping där han blev matchens bäste poänggörare med sina 18 poäng. Å andra sidan blev Norrköpings tränare Adnan Chuk tvungen att vara utan Jonathan Dubas som, efter två tekniska fouls, var tvungen att lämna hallen men Dubas visade verkligen vilken tillgång han kan vara i segermatchen mot Luleå i lördags.

Kan hemmalaget behålla samma höga nivå i försvarsspelet som mot Luleå, så kan det bli svårt för serieledande Södertälje.
– Andra toppmatchen inom loppet av fyra dagar och motståndarna denna gång är Södertälje Kings. Än så länge har Södertälje sett starkast och stabilast ut av alla lag i ligan. Laget har en fantastisk stomme bestående av många landslagsspelare samt fyra väldigt kompetenta importer. Tränaren Ludde Degernäs har gjort ett riktigt bra jobb med att få ihop laget trots vissa skadebekymmer längs vägen. Vi vet vad vi behöver göra för att matcha ett lag av den här kalibern och ser verkligen fram emot den här fajten. Förmodligen den svåraste uppgiften än så länge, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel med samma uppställning som i lördags mot Luleå.

Södertälje väntas också kunna mönstra bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget