Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Borås Basket

Under tisdagskvällen tar BC Luleå emot Borås Basket i Luleå Energi Arena i vad som blir den sista matchen för de bägge lagen innan juluppehållet. Här är senaste nytt!

🔥 BC Luleå – Borås Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 18 december, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

I lördags slutade bortamatchen mot Norrköping Dolphins inte alls som BC Luleå hade tänkt sig. Luleålaget förlorade klart i finalreprisen från i våras och en fem matcher lång segersvit bröts.

Under tisdagskvällen tar BC Luleå emot Borås Basket i Luleå Energi Arena i vad som blir den sista matchen innan juluppehållet.
– Vi behöver sätta ihop en lika bra match som vi gjorde sist där nere på bortaplan. Det gäller att ta hand om deras transition-anfall och vinna returtagningen, säger Luleå-spelaren Anton Kobylak-Berglund.

Vad lärde ni er av förlusten mot Norrköping?
– Vi hade vunnit fem matcher i rad innan den. Då fick vi lite av ett wake up-call och lärde oss att vi måste vara redo varje match och inte ge efter någonting.

BC Luleå och Borås Basket har redan mötts två gånger under säsongen. Båda gångerna har det slutet med seger för det förstnämnda laget. Anton Kobylak-Berglund hymlar inte med att vägen till en tredje vinst går genom att sätta stopp för motståndarlagets amerikanske pointguard Nimrod Hilliard;
– Den första man tänker på är Nimrod (Hilliard) så klart. Vi måste se till att hantera honom i pick and roll-spelet när vi byter ut på honom. Alla måste vara på samma sida och hjälpas åt.

Det väntas bli storpublik i Luleå Energi Arena under tisdagen. Det är gratismatch, skidstjärnan Marcus Hellner ska leverera matchbollen och BC Luleå ska dessutom lämnar över en check på 300 000 kronor tillsammans med sina samarbetspartners.
– Det är underbart. Precis som förra året kan vi ge pengar till Barncancerfonden. Det ska bli otroligt och vi hoppas att det blir en riktig bra inramning här i Luleå Energi Arena, säger Anton Kobylak-Berglund.

Hur viktigt är det att gå in i juluppehållet med en seger?
– Det skulle vara riktigt skönt. Vi pratade om det efter Norrköping-matchen. Vi har en chans att få ta lite revansch och gå in i julbreaket med en vinst.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
I det senaste avsnittet (Etta i tabellen) av podcasten ”Vi är Borås” får du all info du behöver inför matchen och dessutom mycket annat.


 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kommer till spel utan Tavarius Shine som dras med sviterna efter den hjärnskakning han fick mot Södertälje Kings förra veckan.

Borås saknar fortsatt Brian Fitzpatrick och Jakob Sigurdarson.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget