Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Inför: Södertälje Kings-Köping Stars

Serieledarna Södertälje Kings tar under den tidiga lördagseftermiddagen emot nykomlingen Köping Stars hemma i Täljehallen. Här hittar du senaste nytt inför matchen!

🔥 Södertälje Kings – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Lördag 15 december, kl 14.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

I tisdags besegrades Södertälje Kings av BC Luleå med sju poäng i en tuff och jämn match, och redan idag lördag väntar nästa motståndare – Köping Stars. Men trots tisdagens förlust har Södertälje ett fint facit i SBL hittills: etta i tabellen med minst en match mindre spelad i jämförelse med de andra topplagen.

Det enda som möjligen är lite anmärkningsvärt är att det är Luleå som Södertälje har förlorat mot båda gångerna.
– Vi spelar stundtals bra, men inte på nivån där vi kan vara. Offensivt får vi inte tillräckligt bra bollrörelse, vi blev statiska, när de sätter press ska vi ändå kunna hitta lägen – sextioåtta poäng är för lite för oss. Men vi har fått mycket lärdom från de här matcherna och med det i ryggen kommer vi ha ett bättre svar nästa gång. Luleå är inte omöjliga att slå, när vi kommer upp i rätt nivå kan vi slå dem, säger Södertälje-tränaren Ludde Degernäs, som gläds åt att Adam Ramstedt är på väg tillbaka i form, om än i den takt kroppen kräver:
– Adam spelade nio-tio minuter, han är inte hundra än, han tränade bara en eller två gånger innan den här matchen. Det låg i hans stegring; att spela fler och fler minuter. Men säsongen är ung, vi kan inte riskera något – det gäller för Adam och för alla som har åkt på något.

Nu väntar alltså en av SBL:s nykomlingar Köping, som spelar i ligan för första gången sedan åttiotalet. Naturligt nog har flera lokala förmågor följt med från Superettan, men i truppen finns också bekanta namn från ligan, däribland John Brändmark, Sean Smith, den före detta kingsspelaren Michiel Petersen, Aleksa Solevic och Niklas Larsson. Den tidigare så tongivande Eco Örebro-guarden Ronnie Boggs är tyvärr skadad och har ersatts tillfälligt av sin landsman Devin Sibley, som har gjort ett bra jobb hittills.
– Speciellt defensivt måste vi göra det bättre och även få bättre bollrörelse. Vi måste kontrollera tempot i matchen, både offensivt och defensivt, och att vi hittar våran speed som vi haft under en stor del under säsongen. Vi måste fortsätta tro på vårat spel, sen måste vi självklart ha extra koll på Solevic, på skyttarna Niklas Larsson och deras amerikan (Sibley). Mitch (Petersen) kämpar alltid när han är på plan – det är ett tufft och hårt lag som kommer fajtas på lördag.

Förlusten uppe i Luleå var tung för Södertälje, men Degernäs hoppas att den kan fungera som extra bränsle framöver:
– Man ska vara förbannad när man förlorar, annars är man ingen ”competitor”, då ska man hålla på med fia med knuff i stället, men sen måste man kunna omvandla det där till positiv energi – till nästa match.

Så här säger Köpings tränare “Jotti” Nikolaidis till Magazin24 inför dagens match:
– För att kunna utmana ett så komplett lag som Södertälje behöver vi offensivt minimera bortkastade bollar och spela oss till högprocentiga skottlägen. Defensivt gäller det att sakta ner motståndarnas bollrörelse och sätta våra roteringar när vi hjälper och byter.
– Det kommer bli en väldigt tuff fight, men vi ser fram emot utmaningen och hoppas kunna störa dem långt in i matchen. Vi är medvetna om var vi befinner oss i tabellen och har stor respekt för Södertälje som klubb och lag, men vi åker ändå dit med målsättning att vinna. Om inte annat har vi bara saker att lära oss av i en sådan här match.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Köping saknar fortsatt Ronnie Boggs.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget