Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Chuk ska nu assistera Bosnien

Norrköping Dolphins tränare Adnan Chuk är inte klar att coacha landslag och följer med Vedran Bosnic till det bosniska.
– Det är speciellt, inget snack om saken, säger Chuk.

Han lämnade det svenska herrlandslaget efter att förbundskaptenen Vedran Bosnic fick sparken i september. Nu drar båda vidare till det bosniska. Vedran blir förbundskapten och Adnan hans assisterande.
– Det är en högklassisk organisation med högklassiska spelare. Det är ganska lätt att tacka ja till sådana jobb, säger Adnan Chuk, som bland annat slog just Bosnien på bortaplan i VM-kvalet (förkval) för drygt ett år sedan.
– Jag tror folk uppskattade sättet vi spelade och vann på. Det här blir en bra och rolig utmaning.

Bosnien-Hercegovina är just nu inne i VM-kvalet där de möter Bulgarien, Finland och Tjeckien och har inlett med två förluster. Den nya staben debuterar den 30 november borta mot Bulgarien.
– Det är speciellt, inget snack om saken. Jag är född där och känslan kommer vara svår att ta in innan man står där. Just nu är det fullt fokus på att komma in i helheten, säger Adnan Chuk.

Hur bra är Bosnien?
– Det är ett känt basketland med många bra spelare. Två i NBA och en del på Euroleaguenivå. De har bland annat Dzanan Musa (Brooklyn Nets) och Jusuf Nurkic (Portland Trail Blazers) och ett gäng intressanta talanger underifrån. Deras 99:or vann U16-EM och har nu kommit in i vuxen ålder.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget