Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

EXTRA: Tillman lämnar Uppsala

Uppsala Basket och Jens Tillman har gemensamt kommit till slutsatsen att det bästa för båda parter är att Tillman lämnar uppdraget som coach för herrlaget.

– Det är ett oerhört tufft uppdrag Jens haft för klubben, närmast övermäktigt. Klubben och Jens har därför diskuterat situationen och kommit överens om att Jens lämnar uppdraget som head coach. Vi hoppas och tror att Jens kan komma tillbaks och jobba i klubben vid ett senare tillfälle, säger Uppsalas ordförande Anders Wallin.

Jens Tillman:
– Grabbarna har slitit och kämpat något kopiöst varje träning och match, man kan inte begära mer av dem än vad de givit. Både jag och klubben känner att det behövs en ändring på något vis och har gemensamt kommit fram till att ett byte av coach, en ny röst och ett nytt tänk kan vara det bästa för klubben.

Ny headcoach blir Zlatan Hadziresic, som till sin hjälp får Efongo Imbia, som assisterade. Zlatan och Efongo tar över ansvaret med omedelbar verkan.
– Det är med stor ödmjukhet som vi tar oss an detta uppdrag. Vi har våra hjärtan i Uppsala Basket och känner en stolthet inför detta coachuppdrag, kommenterar Zlatan och Efongo sina nya uppdrag.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget