Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Atletisk poänggörare förstärker Luleå

Han har rankats bland de 25 bästa spelarna från sin årgång i USA. Nu är den atletiske forwarden Tristan Spurlock, 27, klar för BC Luleå.
– Jag är redo att komma till Luleå, börja jobba och vinna, säger han.

Efter en veckas intensivt sökande har BC Luleå hittat forwarden som ska ersätta knäskadade Daniel Alexander. Valet föll på den 203 centimeter långe Tristan Spurlock som har rutin från en rad olika klubbar och ligor.
– Jag är exalterad. Jag är redo att komma till Luleå, börja jobba och vinna. Jag vet att det är en bra klubb jag kommer till. Jag vill bara addera till den och ta med min positivitet, atletiska förmåga och mitt spelsätt till gruppen, säger Tristan Spurlock.

Spurlock beskrivs som en atletisk och mångsidig spelare. Och faktum är att han under sina high school-år rankades bland de 25 bästa spelarna i sin årgång i hela USA.
– I min årgång var John Wall (NBA-stjärna i Washington Wizards), DeMarcus Cousins (NBA-stjärna i Golden State Warriors) och de killarna och jag rankades högt tillsammans med dem. Det var väldigt häftigt och en välsignelse, säger Spurlock.

BC Luleås tränare Peter Öqvist har haft ögonen på Tristan Spurlock sedan han spelade med Alba Fehrevar i Ungern säsongen 2015/2016.
– Det är en skicklig forward. Allroundduktig, kan skjuta utifrån, attackera och vara ett hot i flera dimensioner. Han har erfarenhet från Europa och även från en tuff argentinsk liga så han är inte purfärsk även om han är på väg in i sina allra bästa år, säger Peter Öqvist.

Klubbdirektören Lars Mosesson beklagar Daniel Alexanders svåra knäskada. Samtidigt var BC Luleå tvunget att agera snabbt för att hitta en ersättare. Och förhoppningen är att Spurlock ska bli spelklar till hemmamatchen mot Jämtland Basket den 25 november.
– Vi beklagar oss självklart över att Daniel Alexander skadade sig. Det var en fantastisk kille för gruppen och en duktig spelare. Men när det hände så gäller det för oss att ta nästa steg och hitta en ersättare. Nu har vi fått en duktig målgörare som kommer att hjälpa oss direkt, säger Lars Mosesson.

Fakta/Tristan Spurlock
Ålder: 27
Längd: 203 centimeter
Vikt: 104 kilo
Position: Forward
Tidigare klubbar: Gimnasia-Indolo (Argentina), La Union Formosa (Argentina), Hapoel Galil Gilboa (Israel), Aaguacateros Michoacan (Mexiko), Byblos Sporting Club (Libanon), Chongqing Sanhai Lanling (Kina), Rayos de Hermosillo (Mexiko), Asociacion Quisma Santiago del Estero (Argentina), Alba Fehervar (Ungern), Leones de Ponce (Puerto Rico), Maratonistas de Coamo (Puerto Rico), Canton Charge (NBA G-league), University of Central Florida (college, USA), Virginia Cavaliers (college, USA)

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget