Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 45

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Aleksa Solevic, Köping Stars (1)
Nykomlingen Köping hade en tuff vecka med förluster mot både Södertälje och Norrköping. En som dock verkligen visar att han hör hemma i SBL är lagets 25-årige serb – Solevic satte först 22 poäng (och sex assists) mot Södertälje, och följde sedan upp det med 20 poäng i helgen mot Norrköping.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (3)
Borås 25-årige stjärnamerikan fortsätter visa fin form så här i inledningen av säsongen. I “derbyt” mot Nässjö blev det bland annat 29 poäng och sju assists för Hilliard, som just nu ligger fyra i SBL:s poängliga med ett snitt på 21 poäng per match.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (2)
Ny monstermatch av 26-årige Nordström mot Jämtland. Trots en klar förlust för Uppsala så går det inte blunda för Nordströms 31 poäng och hela 13 returer – imponerande siffror.

 
F: Simon Gunnarsson, Borås Basket (1)
23-årige Gunnarsson gjorde sin kanske bästa match någonsin i Borås-linnet mot Uppsala i fredags? Gunnarsson satte samtliga åtta tvåpoängsförsök, stannade till slut på 21 poäng och hade dessutom sju returer och fyra assists i protokollet.

 
C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (3)
Jämtlands kongolesiske center fortsätter dominera under korgarna i SBL. Stod för sin åttonde (!) “double-double” (på nio försök) i segern mot Uppsala. Förutom 23 poäng framåt, rev 26-åringen även ner 15 returer på knappt 28 minuters speltid.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget