Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Norrköping Dolphins

En finalrepris väntar i Luleå under onsdagskvällen när hemmalaget BC Luleå tar emot fjolårsmästarna Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt!

🔥 BC Luleå – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Onsdag 31 oktober, kl 19.30 (OBS: Matchstarten framskjuten på grund av försenade domare)
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Han gjorde 37 poäng senast – och har burit BC Luleå offensivt på sistone. I kväll ska Corban Collins fortsätta poänggörandet i finalreprisen mot Norrköping Dolphins.
– Jag väntar på en 40-poängsmatch, säger han.

26, 28, 28, 28 och 37. Det är inte medianåldern på spelarna i BC Luleås trupp. Nej, det är Corban Collins imponerande individuella poängskörd under de fem senaste matcherna.

I det senaste bortamötet med Södertälje Kings stod han för säsongens insats när han bombade i 37 poäng och skickade ut åtta assist. Det vore en underdrift att påstå att hans form är god.
– Jag är nöjd med hur jag spelar men det finns alltid utrymme för utveckling. Så länge vi vinner så är det den största grejen. Det kanske inte är jag som gör mycket poäng varje kväll. Det kan vara någon annan, Denzel exempelvis, säger Corban Collins.

I kväll tar BC Luleå emot Norrköping Dolphins i Luleå Energi Arena. Det blir den första gången som lagen möts sedan SM-finalerna i våras. Luleålaget har inlett säsongen med sex segrar och två förluster. Norrköping har fem vinster och två torskar än så länge. Och Corban Collins är fullt medveten om att det är en guldfavorit som kommer på besök.
– Det är en stor match. Vi visste inför säsongen att Norrköping är den stora favoriten att vinna alltihop. Vi väntar på att få möta ett lag som alla tror kommer vara det bästa i slutet av säsongen. Vi vet att det kommer bli en bra möjlighet, ett bra test att möta det laget som alla tycker är bäst. Vi ser fram emot utmaningen och att komma ut och tävla och spela hårt, säger Collins.

Med hemmasegern mot Istanbul BBSK i Fiba Europe Cup-inräknad har BC Luleå just nu sex raka segrar. Luleå-laget spelar bra basket just nu och spelarna har börjat lära känna varandra ute på planen.
– Det känns bra. Vi börjar lära känna varandra som lag, lära känna varandras styrkor och svagheter. Veta exakt vad som hjälper oss att bli framgångsrika. Vi försöker upprepa det varje dag på träning, under matcher och fortsätta med det som gjort att vi vunnit sex raka matcher, säger Collins.

Nu väntar vi på en 40-poängsmatch från dig.
– Jag väntar också på den. När det händer så händer det (skratt).

Text: Max Wiik (BC Luleå)

***
BC Luleå leder den något haltande ligatabellen efter fem raka segrar, men säsongen startade något chockartat då man i premiären hemma gick på en mina mot nykomlingen Wetterbygden Stars.

Den förlusten fick Nässjö sota för, men i lagets tredje match kom en ny överraskning då man i Köping åter fick se sig besegrade av en rookie. Därefter fick tränaren Peter Öqvist ordning på spelet och spelarna, och man har sedan dess tagit fem raka, varav man senast fällde ett starkt Södertälje Kings i Täljehallen.

BC Luleå är ett mycket komplett lag med flera bra nyförvärv i egenskap av den amerikanske guarden Corban Collins, som mot Kings satte 37 poäng (bland annat 6/8 treor och 8 assist), amerikanerna Tavarius Shine och Daniel Alexander, britten Robert Gilchrist, alla forwards, och landslagsguarden Thomas Massamba.

Norrköping Dolphins börjar hitta det spel som tränaren Adnan Chuk förespråkar och nu när skadade spelare börjar hitta tillbaka kanske vi kan få se en riktigt välspelad och spännande match i kväll.
– Efter den fysiska kampen nere i Småland i lördags har vi haft lite tid för rehabilitering samt träning. BC Luleå är ett riktigt starkt lag bestående av mycket spets och bredd. De leds på ett föredömligt sätt av landslagsguarden Thomas Massamba som jag har stor respekt för. Vid hans sida spelar en viss Corban Collins som har spelat en fantastisk basket den senaste tiden. För oss gäller det att fortsätta nöta på våra styrkor och vara helt fokuserade och förberedda för 40 minuters hårt arbete. Vi ser med tillförsikt fram emot den här tuffa bortamatchen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Luleå saknas fortfarande Brice Massamba på grund av sviterna efter en hjärnskakning. Både lagkapten Tim Kearney och Denzel Andersson förväntas dock vara tillbaka i spel.

Norrköping väntas ställa upp med bästa möjliga lag, inklusive Jonathan Dubas som var tillbaka efter skada mot Wetterbygden.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget