Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Wetterbygden Stars

Fri entré väntar ikväll när Umeå BSKT går för sin tredje raka hemmaseger mot nykomlingen Wetterbygden Stars. Här är senaste nytt!

🔥 Umeå BSKT – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 30 oktober, kl 18.04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Inför denna match har Umeå verkligen spelat bra, man har tagit tre vinster på de fyra senaste matcherna. Umeå har varit starka på hemmaplan hittills, med två vinster och bara en förlust. Wetterbygden Stars säsong har varit helt okej, man sitter på tre vinster och fem förluster, precis som Umeå. Något att notera är att Wetterbygden har inte vunnit en enda hemmamatch än, alla deras vinster har kommit på bortaplan. Laget kommer från en förlust mot Norrköping i deras senaste match.

Matchens “matchup” är mellan centrarna André Nilsson och Carl Engström. Båda är stora och tunga män som är redo för en tuff kamp. Umeås André Nilsson snittar så här långt under säsongen 16 poäng och elva returer. Wetterbygdens Carl Engström har bara spelat en match, då gjorde han nio poäng och hade två returer.
– André kommer som vanligt vara taggad att gå upp mot de stora grabbarna som är med i landslaget. Calle är något längre men André rör sig bättre nu än när de möttes sist och är stark nog för att hålla emot honom nere i tresekunders. Det kommer bli en rolig matchup att kolla på, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Bäste poänggörare i Umeå är Egal Saleman som snittar 18 poäng per match. I Wetterbygden är den bästa poänggöraren 22-årige centern Waly Niang, som snittar 18.5 poäng och 11.5 returer. Dock så är Niang långtidsskadad och då har man tagit in Carl Engström på ett korttidskontrakt.

Umeå fick tillbaka sin amerikanske guard Josh Greene i förra matchen. Josh visade ingen ringrostighet alls och levererade 15 poäng och åtta assist i segern mot Uppsala. Han gör sin fjärde match för säsongen mot Wetterbygden ikväll.
– Josh kommer in som spetsspelare på guard position och breddar laget otroligt mycket både offensivt och defensivt. Nu har vi både lungor och huvud för att spela hårt försvar utan att oroa oss för foulproblem, säger Jesper Gustavsson.

Vad är viktigt att tänka på när man möter Wetterbygden?
– Detta är första gången någonsin som vi spelar mot Wetterbygden. Det är viktigt att man klarar matcha deras energi och inte blir lurad in i deras typ av spel. Defensivt är det viktigt att vi kontrollerar deras skyttar utifrån.

Text: Fredrik Stolt (Umeå BSKT)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med bästa möjliga manskap.

Wetterbygden har i de senaste matcherna saknat Guim Exposito. Eventuellt kan han vara tillbaka till kvällens match.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget