Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Nässjö Basket

En match spelas i SBL under tisdagskvällen. I Norrköping tar Dolphins emot Nässjö Basket. Här är senaste nytt!

🔥 Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 23 oktober, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Efter bortaförlusten mot Borås Basket i tisdags är det dags för Norrköping Dolphins – att hemma i Stadium Arena ta revansch på Nässjö Basket efter premiärförlusten i deras sporthall.

Nässjö vann därefter ytterligare två matcher mot nykomlingarna Köping Stars och Wetterbygden Stars för att sedan förlora mot Uppsala och Umeå. Norrköping har efter premiärförlusten, tre raka hemmavinster innan man gick på en mina mot Borås Basket förra veckan. Nu vill Norrköping givetvis ha revansch och därmed ta sin fjärde raka hemmaseger.
– Efter den tuffa bortamatchen mot Borås som resulterade i en förlust har vi använt tiden till att analysera samt utveckla vårt spel ytterligare. Nässjö är ett välcoachat lag med väldigt många hot så det gäller att vi är redo från start. Vi hoppas givetvis att vi ska kunna behålla den fina hemmatrenden och att vi ska kunna få tillbaka några av våra skadade spelare. Vi vill också välkomna våra två guldhjältar Felix Terins och Abdou Medjedoub tillbaka till Stadium Arena, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
På tisdag beger sig Nässjö till Norrköping och Stadium arena för att möte Dolphins. Ett Dolphins som Nässjö lyckades vinna mot i första matchen på hemmaplan. Att störa Norrköping på deras hemmaplan blir naturligtvis en helt annan sak.

Många lag har haft skadeproblem och Norrköping är inget undantag och vi får vänta till matchstart innan vi ser vad de två lagen ställer på benen.

Nässjö har ett tråkigt facit med två raka förluster och vi hoppas att vi kan få till en jämnare prestation i tisdagens match. Noterbart är att Norrköpings veteran Micke Lindqvist just nu är den spelare som har högst poängsnitt och en nyckel för Nässjö blir förstås att försöka hålla hans poänggörande nere.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Johnell Smith är skadad ett antal veckor till. Däremot hoppas Norrköping få tillbaka Edvin Stark och Jonathan Dubas till den här matchen.

Nässjö saknar med stor sannolikhet Kristian Heder Ternell.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget