Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

KLART: Han tar över som ny förbundskapten

På en presskonferens under måndagen presenterade Svenska Basketbollförbundet vem som blir ny förbundskapten för det svenska herrlandslaget.

Nu är det klart. 43-årige spanjoren Hugo Lopez blir ny förbundskapten för Sveriges basketherrar. Det meddelade Svenska Basketbollförbundet på en presskonferens under måndagseftermiddagen. Hugo Lopez kommer närmast från Angola där han varit tränare för Benfica do Libolo. Han har tidigare varit huvudtränare i spanska ACB-laget Fuenlabrada och assisterande tränare i Real Madrid.
– Jag behövde inte mycket betänketid när Fredrik Joulamo (landslagschef) ringde. Sverige har ett mycket bra lag med spelare som är väldigt respekterade internationellt, självklart hade jag redan bra koll på dem som har varit i Spanien i flera år, men har nu hunnit se många matcher och hur laget har spelat. Det är en ära för mig och jag vill sätta igång så snart som möjligt, säger Lopez.

Fredrik Joulamo, landslagschef:
– Vi har över 100 svenskar ute i världen i över 26 olika länder och Spanien är det land vi har överlägset mest svenskar, i förutom i USA. Vi har även två spanska coacher i SBL (Wetterbygden och Nässjö) och det är en av världens främsta basketnationer, klart vi hoppas att Lopez med sina erfarenheter kan knyta an till många olika typer av spelare och hittar en modern basket som passar oss.

Kenny Grant Jr blir assisterande tränare till Lopez.

Dela inlägget