Fotograf: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Inför: Uppsala Basket-Nässjö Basket

Uppsala Basket är på jakt efter första segern för säsongen. Men räkna med att gästande Nässjö Basket vill annat och förlänga sin segersvit. Här är senaste nytt inför tisdagens match!

🔥 Uppsala Basket – Nässjö Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Tisdag 16 oktober, kl 19.04
🌍 Fyrishov, Uppsala
💻 Livestatistik

Efter lördagens ack så förargliga slutsekunder och förlängningsperiod i Köping, så vänder Uppsala Basket nu hem till Fyrishov. Ett Nässjö Basket med vind i seglen gästar ett Uppsala Basket som fortsatt utvecklas, blir bättre och mer samspelt för varje träning och match som går laget förbi.

Ett tecken på det är definitivt lagets match mot Köping som till slut förlorades, men laget hade matchen under kontroll i tre perioder i något som definitivt får räknas som ett stort steg i rätt riktning.

Nässjö har inlett säsongen inspirerat och efter premiärförlusten mot BC Luleå har laget besegrat Norrköping, Wetterbygden och Köping och kommer därmed till Fyrishov med tre raka segrar i bagaget.

Huvudtränaren Jordi Juste och hans mannar kommer som sagt till Uppsala och Fyrishov med vind i seglen och för hemmalagets del så gäller det framförallt att se upp lagets tre amerikaner. Guarden Marquis Jackson, forwarden Franklin Williams och centern Dartaye Ruffin. Tillsammans snittar de lite drygt 48 poäng per match, där den förstnämnde, Marquis Jackson sticker ut lite ur mängden med sina 19 poäng per match.

Uppsala Basket kommer till kvällens match utan Nathan Dawit som dessvärre fortsatt dras med en skada och för lagets del så gäller det till mångt och mycket att bygga vidare på det som har sett bra ut, såväl de bitarna som har sett mindre bra ut.
– Vi är revanschsugna efter den föregående matchen. Det var en match som vi hade i våra egna händer, men tyvärr lyckades tappa. Vi har dock mycket positiva saker att ta med oss. Vi hade bättre bollrörelse och lagförsvaret tog ett steg i rätt riktning. Det är inte i närheten av perfekt, men vi är på väg åt rätt håll. Vi behöver bygga vidare på de delarna för att kunna ta en viktig seger ikväll, säger Uppsala-spelaren Robert Bolander.

Jens Tillman, tränare i Uppsala:
– Vi ser fram emot kvällens match och känner att vi lyckades med en hel del saker senast, den snöpliga förlusten till trots. Nu får vi chansen att bygga vidare på det vi gjorde bra och ser återigen fram emot att göra det vi älskar, nämligen att spela basket inför vår publik.

Text: Erik Gillberg (Uppsala Basket)

***
Ikväll är det dags för Nässjö att bege sig till Uppsala för bortamatch. Ett Uppsala som hittills inte lyckats vinna någon match, men som i lördags var otroligt nära att knipa sin första seger i bortamatchen mot Köping. Köping lyckades dels hämta in ett 15-poängsunderläge i sista perioden och dels också med konststycket att sätta en jättelång trea för att ta matchen till förlängning.

Vi har tidigare sagt att Nässjö gått hårt på vissa spelare på slutet och i Uppsala är det spelare som går ännu tuffare minuter. Två spelare spelade alla 45 minuter mot Köping. Nässjö, som bör ha bra självförtroende efter tre raka segrar, fick senast tillbaka Abdou (Medjedoub) och om allt går som vi hoppas kommer även Facundo (Zarate) till spel mot Uppsala.

Text: Nässjö Basket
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknar fortsatt skadade Nathan Dawit.

i Nässjö är det frågetecken på Facundo Zarate som missat de två senaste matcherna.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget