Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 42

Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Marquis Jackson, Nässjö Basket (1)
Det var inte långt bort att Nässjös stjärnamerikan stod för en “triple-double” i fredagens segermatch mot Wetterbygden. Förutom hela 28 poäng framåt så levererade 24-åringen även sju returer och åtta assists.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen större tvekan om att Hilliard kommer bli en stor attraktion i SBL den här säsongen. Det räckte inte hela vägen till seger i lördags mot Södertälje, men 25-åringens 26 poäng och hela 13 assist går inte av för hackor.

 
F: Alexander Lindqvist, Södertälje Kings (1)
27-årige Lindqvist var på strålande spelhumör i lördagens toppmöte mellan Södertälje-Borås. Lindqvist sköt i hela 29 poäng och var en stor bidragande orsak till att hans Södertälje vann en mycket sevärd match med 101-93.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (1)
Uppsala var på god väg mot säsongens första seger, men föll snöpligt efter övertid mot Köping i helgen. En som däremot gjorde vad han skulle och lite till var 26-årige Nordström som inte bara sköt i hela 35 poäng, utan dessutom bokfördes för elva returer och fyra assist.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (1)
39-årige Kjellbom fick en riktigt tuff utmaning mot Jämtlands nyförvärv Evariste Shonganya i fredags. De bägge stjärncentrarna stod för fina insatser där Kjellbom, vars Norrköping gick segrande ur striden, noterades för 17 poäng och 16 returer, dessutom fyra blockade skott.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget