Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Inför: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket

Toppmatch väntar i Stadium Arena under fredagen då serieledarna Jämtland Basket gästar regerande mästarna Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt matchen!

🔥 Norrköping Dolphins – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 12 oktober, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Jämtland Basket och tränare Torbjörn Gehrke kommer senast från en förlust hemma mot Södertälje Kings, en match som definitivt kom att avgöras först i slutsekunderna. Från linjen sköt Jämtland 12/19 mot Kings 13/14 vilket blev lite avgörande för matchens utgång. Å andra sidan sköt Jämtlands stora spelare fantastiskt från trepoängslinjen där forwarden Oliver Gehrke satte 6/9 och den amerikanske centern RT Guinn 4/6.

Jämtland har ett tämligen komplett lag med guarderna Adam Rönnqvist och Treyvon Myers, kongolesiske returkungen Evariste Shonganya (snitt 15 returer) och greken Nicholas Paulos. Dessa spelare stod för 90 av de 95 poängen senast mot Kings, så visst finns det hot mot Dolphins, som visserligen vunnit två raka segrar, utan att helt övertyga. Jämtland startade ligan med tre raka segrar innan sviten avbröts mot Kings i lördags. För Dolphins del blir detta den tuffaste utmaningen hittills och kanske ett kvitto på var man står just nu.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen;
– Ikväll ställs vi mot ett favorittippat Jämtland som verkligen har spelat riktigt bra basket. Det är ett välcoachat lag som innehåller väldigt många duktiga och sevärda profiler, som till exempel Adam Rönnqvist, RT Guinn och en yngre spelare som verkligen har imponerat i säsongsinledningen, nämligen Oliver Gehrke. Vi har haft en vecka på oss för förberedelser och träning och just nu väntar vi bara på att det ska bli matchdags.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Norrköping gör nyförvärvet Andreas Person debut. Han ersätter Johnell Smith som kommer saknas ett par månader. Läs mer om det här.

Jämtland kommer till spel utan skadade Alexander Yemane.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget