Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Inför: Norrköping Dolphins-Umeå BSKT

Efter storsegern mot Uppsala i tisdags så väntar under fredagen Umeå BSKT för de regerande mästarna i Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför kvällens match!

🔥 Norrköping Dolphins – Umeå BSKT 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 5 oktober, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Efter vinsten i tisdags mot Uppsala Basket där en stark första och sista period var direkt avgörande, så är det dags för Norrköping Dolphins att ta sig an coach Jesper Gustavssons Umeå BSKT. Ett Umeå som börjat ligaspelet mot tuffast möjliga motstånd i form av Borås och Jämtland.

Borta mot Jämtland blev det en knapp förlust med tre poäng medan hemmamatchen mot Borås förlorades med klarare siffror. Två nya guarder, Josh Greene som snittat 18 poäng, och 178 centimeter långe DeAndre Mathieu som snittat hela 27 poäng, har klivit fram och kommer att vara tills stor nytta för Umeå. Det finns dock en hel del andra spelare att passa upp för som till exempel Andre Nilsson, Egal Saleman, Devon Williams och Chris Singhateh. Dolphins visade stundtals mot Uppsala att det kan bli riktigt bra bara man får spela ihop laget ordentligt.

Så här säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen ikväll:
– Efter att ha utvärderat och analyserat Uppsala-matchen så har vi ägnat hela torsdagen åt morgondagens (läs idag) motståndare Umeå BSKT. Umeå är ett väldigt kompetent lag där det finns hot på varje position. DeAndre Mathieu och Josh Greene samt den viktigaste spelaren Egal Saleman är bara några av de hot vi ställs emot. Vi lägger all fokus på att utveckla vårt spel ytterligare och spela så bra basket som vi kan. Vi ser också fram emot matchen och hoppas att vi kan dra det längsta strået.

Umeå-tränaren Jesper Gustavsson:
– Vi gjorde en riktigt bra match borta mot Jämtland men fick ge oss till slut efter att jag blev “utkastad” efter två tekniska fouls, varav jag ännu inte förstår varför jag fick den andra. Hemma mot Borås gjorde de väl en maxad prestation så det är inget att säga något om. Vi har en skön grupp av spelare som aldrig vill ge sig. Eric Gilchrese är hemma i USA av familjeskäl men är klar att spela för oss om situationen löser sig, men vi har ju två bra guarder i Josh Greene och DeAndre Mathieu där DeAndre är navet i vårt spel där han kan styra det mesta och han är jobbigt snabb. Andrè Nilsson går fortfarande starkt framåt och jag tycker han är landslagsmässig med sin längd. Vi har lite småskador på några spelare som inte är värre än att de kan spela så vi kommer ner redo till Stadium Arena.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt Johnell Smith som är borta minst en månad till.

Umeå ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget