Fotograf: Camilla Geidemark / Köping Stars

Inför: Nässjö Basket-Köping Stars

Köping Stars besegrade Nässjö Basket två gånger på försäsongen. Ikväll fredag väntar första ligamötet när klubbarna drabbar samman i Nässjö Sporthall. Här är senaste nytt!

🔥 Nässjö Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (herr)
📆 Fredag 5 oktober, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Det är en revanschsugen spelartrupp i Köping Stars som reser söderut för match mot Nässjö Basket i SBL på fredagskvällen.
– Spelarna är glada att det redan är match igen, säger Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis.

Matchen mot Wetterbygden hemma i Karlbergshallen i tisdags var onekligen en besvikelse för den stora hemmapubliken, som vant sig med idel segrar under fjolåret i Superettan. Nu är det spel på högre nivå, men det går inte att ta miste på besvikelsen även bland spelarna i Köping Stars efter den tama insatsen i tisdags.
– Det var en mental kollaps i tredje perioden, menar ”Jotti”.

Den efterföljande analysen säger att hemmaspelarna saknade den energi som visades upp i den tidigare premiärsegern mot Luleå, men att Wetterbygden samtidigt kom väl förberedda till matchen. Den här gången var Wetterbygden också lyckosam i att ta bort Köping Stars styrkor.

”Jotti” har i dagarna tillsammans med spelarna videogranskat förlusten, men av förklarliga skäl skippat sista perioden då matchen i praktiken var avgjord. Nu har det dragits lärdomar.
– Framför allt krävs mer intensitet än senast.

Köping Stars har besegrat Nässjö i två träningsmatcher på försäsongen (88-85 och 87-69).

Vad innebär det, ”Jotti”?
– Att vi vet att vi kan slå dem. Men också att Nässjö är revanschsugna, och det är extremt tufft att spela i deras hall. Nu har de tränat i lugn och ro en vecka, och vi vet ju att de slog svenska mästarna Norrköping i sin hemmapremiär.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har i de senaste matcherna saknat Abdou Medjedoub och Kristian Heder Ternell. Det är oklart ifall någon av dom kan komma till spel ikväll.

I Köping är det fortfarande frågetecken för Mitch Petersen som ska testa under uppvärmningen. I övrigt är truppen intakt.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget